Cu lucrări neîncepute la o nouă fabrică în Simeria, Bosch inaugurează o nouă clădire de birouri și laboratoare de testare la Blaj

Cu lucrări neîncepute la o nouă fabrică în Simeria, Bosch inaugurează o nouă clădire de birouri și laboratoare de testare la Blaj
scris 8 nov 2019

Bosch, unul lidere globali în tehnologii și servicii, a inaugurat o nouă clădire de birouri și laboratoare de testare, în incinta fabricii din Blaj, investiție de peste șapte milioane de euro.

Lucrările de construcție au început în martie 2018 și au fost finalizate în septembrie 2019. Noua clădire are o suprafatață totală de 5,700 de metri pătrați, dispuși într-un regim de înățime cu parter și un etaj și va găzdui aproximativ 250 de angajați, precum și laboratoarele de testare din fabrică.

Urmărește-ne și pe Google News
YouTube are un nou homepage CITEȘTE ȘI YouTube are un nou homepage

Extinderea activității de producție a companiei la Blaj a condus la decizia de a construi o nouă clădire.

Pe de altă parte, Profit.ro a anunțat marți că autorizația de construcție a BSH Electrocasnice, parte a grupului Bosch România, pentru lucrările la o nouă fabrică de mașini de spălat din Simeria a expirat în această lună, fără ca grupul să înceapă investiția, lăsată oricum de mult timp în așteptare.

Unitatea de producție Bosch din Blaj și-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluție s-a remarcat încă din anul 2012, odată cu creșterea numărului de unități de producție, când fabrica Bosch din Blaj a și-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluții de industrie 4.0, cum ar fi sistemele de monitorizare a producției și soluțiile inteligente pentru sudura cu laser. Drept recunoaștere a calității produselor sale, fabrica din Blaj va deveni, începând cu anul 2020, unitatea de producție coordonatoare a Bosch pentru senzorii de detonație, la nivel global.  De asemenea, Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele trei fabrici Bosch din Europa unde sunt produși senzori NOx, senzori care reprezintă o parte din inovația revoluționară a companiei în tehnologia diesel.

ANALIZĂ PROFIT TV În așteptarea unui acord comercial parțial, bursele continuă să crească CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV În așteptarea unui acord comercial parțial, bursele continuă să crească

Grupul Bosch este prezent pe piața din România de 25 de ani și numără peste 8.000 de angajați în cinci entități.

În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 452 milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Grupul Bosch are aproximativ 410.000 de angajați în întreaga lume (status la 31 decembrie 2018). Conform cifrelor preliminare, compania a generat vânzări de peste 78,5 miliarde de euro în 2018. Operațiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluții de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele aproape 460 de filiale și companii regionale din aproximativ 60 de țări. 

Compania a fost înființată în 1886 la Stuttgart de către Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanică fină și inginerie electrică”. 92 de procente din acțiunile Robert Bosch GmbH sunt deținute de fundația caritabilă Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt deținute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Funcțiile de conducere antreprenorială ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de acțiuni sunt deținute de familia Bosch și de Robert Bosch GmbH.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
cladire
blaj