VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară. Ligia Goloșoiu, Președinte APPE: Durerea mea cea mai mare este că învățământul gimnazial și liceul nu fac educație financiară

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară. Ligia Goloșoiu, Președinte APPE: Durerea mea cea mai mare este că învățământul gimnazial și liceul nu fac educație financiară
scris 12 oct 2023

Ligia Goloșoiu, președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), spune, la Maratonul de Educație Financiară de la PROFIT NEWS TV, că educația financiară a copiilor ar trebui începută de la o vârstă cât mai fragedă, astfel încât aștia să asimileze de timpuriu principalele noțiuni financiare.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul 123Credit, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CITR, UNSAR, XTB, Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR)

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) se ocupă de mai bine de un deceniu de educația financiară a preșcolarilor și elevilor din învățământul primar.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară. Tudor Smirna, Președinte Institutul Mises: Mi se pare o complicitate într-un stat risipitor și falimentar și un organism internațional. Statul forțează o rețetă perdantă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul de Educație Financiară. Tudor Smirna, Președinte Institutul Mises: Mi se pare o complicitate într-un stat risipitor și falimentar și un organism internațional. Statul forțează o rețetă perdantă

„Am început cu învățământul primar tocmai ca să văd dacă acești copii pot să asimileze noțiunile ușor, dacă înțeleg că trebuie să-și gestioneze resursele proprii cu eficiență și să preîntâmpinăm eventualele crize economice.

Eu am început să fac această disciplină când doar trecuserăm de anul 2008 și atunci m-am gândit că trebuie să le creăm acestor copii o imagine completă despre ce sunt banii, cum se câștigă, că trebuie să le imprimăm respect față de muncă, bani, cadre didactice, instituții și apoi ce să facă cu banii, să îi cheltuie cu responsabilitate, să-i economisească, să-i investească și, de ce nu, să fie buni cu cei care nu au aceleași posibilități, adică să investească ei în activități caritabile.

Așa am ajuns să dezvolt acest proiect național, văzând că se asimilează foarte ușor noțiunile. De ce? Pentru că învățătorii nu predau noțiunea de educație financiară stând la catedră, ci se joacă cu copii”, spune aceasta.

În 10 ani, prin programele Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație au trecut 630.000 de copii.

„Noțiunile sunt predate gradual, însă trebuie educați de mici, fie la școală, fie în familie. Noi am zis ca primul grup țintă să fie de 4-5 ani, apoi de 5-6 ani și tot așa. Însă, doamnele învățătoare mi-au zis că pot să utilizeze manualele de 4-5 ani și la grupă mică, la 3-4 ani. Și atunci m-am gândit că părinții au un rol foarte important până duc copiii la grădiniță. Durerea mea cea mai mare este că învățământul gimnazial și liceul nu fac educație financiară”, precizează Ligia Goloșoiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
asociația pentru promovarea performanței în educație
ligia goloșoiu