Euroins România, liderul pieței asigurărilor RCA în 2016, a consemnat o creștere a subscrierilor de 46,7% în primul trimestru al acestui an, la 131,1 milioane de leva, conform datelor grupului bulgar Eurohold. La un curs mediu de 2,32 lei pentru o leva, veniturile asigurătorului român au atins 304,2 milioane de lei.
“În primul trimestru al anului 2017, Euroins România a înregistrat un total de prime brute subscrise de 131,1 milioane de leva, ceea ce reprezintă o creștere de 46,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. Majorarea se datorează, în principal, avansului pe RCA (46,9%), dar și creșterii impresionante pe celelalte linii de asigurări non-auto, cum ar fi property (35,5%), cargo (95,5%), sănătate (80,5%) și răspundere (26,5%). Acesta este al cincilea trimestru consecutiv pentru Euroins România, unde se poate observa efectul pozitiv al re-segmentării combinate cu consolidarea rezervelor în 2015”, se arată în raportul trimestrial al grupului.
CITEȘTE ȘI Șeful City Insurance a contestat în instanță sancțiunile ASFCreșterea pe segmentul RCA se datorează re-segmentării activităților de afaceri ale clienților companiei, care a fost finalizată în 2014 și 2015.
“În consecință, compania a început să subscribe polițe RCA în segmente mai profitabile, prin implementarea unei politice de segmentare bazate pe cel puțin trei criterii”, se mai spune în document.
Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans, practică doar asigurări generale și este deținută de Euroins Insurance Group (Bulgaria) - 96,54%, parte a grupului Eurohold.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Estimări Asirom pentru acest an: profitul net va crește de 5 ori, subscrierile se vor apropia de 1,1 miliarde de leiPotrivit ASF, în funcție de venituri, Euroins Romania s-a plasat pe locul 5 în ierarhia asigurătorilor locali, după Allianz-Țiriac, Omniasig, Asirom și Groupama. Anul trecut, asigurătorul a subscris prime totale de 870,46 milioane de lei.
În privința RCA, asigurătorul este liderul pieței, cu subscrieri de 833,1 milioane de lei și o cotă de piață de 20,65%.
Peste 14% din primele subscrise anul trecut de Euroins au fost intermediate de brokeri, cea mai ridicată cifră la nivelul pieței, potrivit ASF.