Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, duminică, date care arată că rata de infectare în România, raportată la suta de mii de locuitori, este una dintre cele mai mici. Nici ritmul de creștere nu este la fel de mare precum în Cehia sau Belgia. De exemplu, la 1 septembrie, în România rata de infectare era de 84,19 și a ajuns, la 31 octombrie, la 324,9. În Cehia, la 1 septembrie, rata de infectare era de 41,46 cazuri la suta de mii de locuitori și a ajuns, la finalul lunii octmbrie, la 1.535,8.
”A fost realizat un material centralizat privind evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România și în alte state din Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Acest material reprezintă o situație comparativă privind evoluția numărului de cazuri, cumulate la 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori în diferite state din Europa, în intervalul 1 septembrie - 31 octombrie 2020. Sursa datelor este Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC)”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.
Potrivit datelor prezentate, la 1 septembrie, în România rata de infectare era de 84,19 și a ajuns, la 31 octombrie, la 324,9.
CITEȘTE ȘI ANRE: România are, oficial, capacități de producere a energiei electrice cu o putere totală de 20.579 MWPe de altă parte, în Cehia, la 1 septembrie, rata de infectare era de 41,46 cazuri la suta de mii de locuitori și a ajuns, la finalul lunii octmbrie, la 1.535,8, fiind cea mai mare rată de creștere.
În Belgia, la 31 octombrie, rata de infectare era de 1.497,3.
Analiza face referire la 17 state, România aflându-se pe locul 15 în funcție de rata la 31 octombrie.
Penultimul loc este ocupat de Irlanda, cu rata de infectare de 278 cazuri la suta de mii de locuitori, iar pe ultimul loc este Islanda, cu 243,1 cazuri la suta de mii de locuitori.
Premierul Ludovic Orban afirmă, întrebat fiind dacă România va intra în lockdown, că țara noastră nu este în situația altor țări nici în ceea ce privește numărul de infectări, nici din punctul de vedere al ritmului de creștere a cazurilor.