George Soros: Europa ar trebui să accepte cel puțin un milion de refugiați pe an

George Soros: Europa ar trebui să accepte cel puțin un milion de refugiați pe an
scris 28 sep 2015

Costurile totale pentru un refugiat estimate de miliardarul american sunt estimate 15.000 de euro în primii doi ani. Zecile de miliarde de euro ar urma să fie acoperite prin emisiuni de obligațiuni în piețele internaționale.

Un mesaj de la New York spune care ar trebui să fie politica Uniunii Europene față de refugiați. Magnatul american George Soros afirmă că Europa ar trebui să primească cel puțin câte un milion de persoane în fiecare an în viitorul previzibil. Materialul său despre "reclădirea unui sistem de azil" publicat la sfârșitul săptămânii trecute pe portalul Project Syndicate și preluat de Zero Hedge menționează că noilor veniți UE ar trebui să le acorde câte 15.000 de euro pentru doi ani. Care ar fi costurile cu refugiații dacă urmărim rețeta lui Soros în următorii patru ani? Un calcul simplu ne spune că am avea patru milioane de transfugi și cheltuieli însumate la peste 100 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Uniunea Europeană trebuie să accepte responsabilitatea pentru absența unei politici de azil", scrie fostul manager al Quantum Fund, menționând că acest lucru a transformat problema administrabilă a refugiaților într-o veritabilă criză politică. "Fiecare stat membru este în mod egoist axat pe propriile interese și acționează adesea împotriva celorlalte state membre."

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Șase soluții pentru criza refugiaților

Exodul din Siria nu ar fi trebuit să devină o criză. S-a făcut în timp, a fost ușor de prevăzut, este pe deplin administrabil de Europa și comunitatea internațională. La nivelul UE ar trebui să existe un plan coerent, iar Soros trasează șase componente pe care acesta ar trebui să le includă. El contrapune planul său celui întocmit tot în șase puncte de premierul Ungariei, Viktor Orban, însă despre care spune că subordonează principiul drepturilor omului aceluia al siguranței granițelor și, în același timp, divide UE, pe care o distruge atacându-i însăși valorile pe care a fost construită.

1. Acceptarea pentru viitorul previzibil a cel puțin un milion de refugiați pe an, cu povara echitabil suportată de statele membre, soluție deja adoptată la Summit-ul de miercuri. O finanțare adecvată ar fi de 15.000 de euro pe azilant pentru doi ani, ceea ce ar asigura costuri de adăpost, sănătate și educație. Fondurile ar putea fi ridicate prin emisiunea unor bonduri care să primească rating AAA, ceea ce ar constitui și un stimul pentru economia europeană. Este important ca solicitanții de azil să-și exprime singuri preferința pentru o anumită țară, folosindu-se cât mai puțină coerciție.

2. UE ar trebui să conducă efortul internațional pentru o finanțare adecvată către Liban, Iordania și Turcia în vederea sprijinirii eforturilor acestor țări de a găzdui patru milioane de refugiați. Costurile anuale la un nivel mediu de 5.000 de euro pentru refugiat s-ar ridica la 20 miliarde euro. Deocamdată ajutorul european, deși dublat săptămâna trecută, abia acoperă un miliard de euro. Contribuția europeană necesară este văzută de miliardarul american la 8-10 miliarde euro.

3. UE ar trebui să creeze o agenție unică pentru azil și migrație, alături de o forță unică de frontieră care să asigure granițele UE. Actualul stadiu cu 28 de sisteme de azil separate nu funcționează: este costisitor și ineficient. Noua agenție ar urma să uniformizeze treptat procedurile de primire a azilanților.

4. Căile de intrare în Europa ale azilanților trebuie să fie asigurate, începând din Grecia și Italia, până în țările de destinație. În același timp, ar trebui reduse traversările periculoase ale Mării Mediterane.

5. Aranjamente operaționale și financiare dezvoltate la nivelul UE ar trebui să stabilească standardele de tratament ale solicitanților de azil și emigranților.

6. Absorbirea și integrarea a cel puțin un milion de refugiați pe an ar trebui să angreneze și sectorul privat, incuzând aici ONG-uri, grupuri ale bisericii și firme, care să acționeze ca sponsori.

viewscnt
Afla mai multe despre
refugiati
soros
ue
bonduri
viktor orban