VIDEO Ministrul german al Economiei, blocat pe un feribot de fermieri furioși

VIDEO Ministrul german al Economiei, blocat pe un feribot de fermieri furioși
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Agricultori care se opun desființării progresive a unui avantaj fiscal cu privire la motorină au blocat un feribot, la Schlüttsiel, în nordul Germaniei, la bordul căruia se afla ministrul german al Economiei, Robert Habeck, care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „clima care se încălzește” în țară, relatează AFP.

Acțiunea a fost condamnată de mai mulți membri ai guvernului lui Olaf Scholz, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
SUA oferă recompense de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre persoanele care finanțează Hamas. Cine sunt acestea CITEȘTE ȘI SUA oferă recompense de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre persoanele care finanțează Hamas. Cine sunt acestea

Aproximativ 30 de agricultori au împiedicat acostarea, joi seara, a feribotului pe care se afla Robert Habeck, care se întorcea din concediu, de la Hallig Hooge, o insulă turistică la Marea Nordului, declară vineri AFP un purtător de cuvânt al poliției, relatează News.ro.

În urma unei încercări eșuate de a negocia cu manifestanții, ministrul a decis să rămână pe navă și să se întoarcă la Hallig Hooge.

Odată ce spiritele s-au calmat, el a putut ajunge pe continent vineri la 0:50 GMT cu ceilalți pasageri ai feribotului, potrivit poliției.

ULTIMA ORĂ Bursa Română de Mărfuri cere despăgubiri de milioane statului român CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bursa Română de Mărfuri cere despăgubiri de milioane statului român

Aproximativ 100 de agricultori s-au alăturat cu tot cu tractoare acestei acțiuni de protest - pe care poliția a dispersat-o cu gaze, dar fără să facă arestări.

Această blocare este ”rușinoasă și încalcă regulile coexistenței democratice”, a denunțat pe X un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Hebestreit.

Ministrul Agriculturii, Cem Özdemir, care s-a angajat să modifice planurile Guvernului cu privire la agricultori, a denunțat vineri dimineață, la postul ZDF, o acțiune a unei ”minorități” ”care nu se angajează în favoarea agriculturii germane”, ci care are au ”vise de revoltă”, un lucru ”neacceptabil”.

Miniștrii de Externe Annalena Baerbock (Verzi) și de Interne Nancy Faeser (SPD) au denunțat o ”depășire” a limitelor democrației într-o dezbatere dificilă.

NATO ajută România să cumpere, alături de alte state, până la 1.000 de rachete Patriot CITEȘTE ȘI NATO ajută România să cumpere, alături de alte state, până la 1.000 de rachete Patriot

Acțiunea agricultorilor intervine după ce Guvernul german a renunțat - în parte - joi la planurile sale de a tăia subvențiile la carburant în sectorul agricol.

Avantajul fiscal acordat cu privire la cantitățile consumate urmează să fie desființat treptat - până în 2026 - și nu dintr-o lovitură, așa cum se prevedea inițial.

Însă acest lucru nu merge suficient de departe, în opinia agricultorilor, care preconizează o săptămână de mobilizare - de la 8 la 15 ianuarie - împotriva Guvernului Scholz, o acțiune susținută de către asociațiile profesionale.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
fermieri