VIDEO DECIZIE Referendum în București. Întrebările pregătite

VIDEO DECIZIE Referendum în București. Întrebările pregătite
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:56

Consiliul General al Municipiului București a votat, cu 47 de voturi favorabile și două voturi împotrivă pentru organizarea referendumului local propus de primarul Nicușor Dan. Acesta ar urma să fie organizat în data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

”Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării referendumului local privind unele probleme de interes ale municipiului București s-au înreg 47 de voturi pentru, zero abțineri și două voturi împotrivă. Proiectul a fost adoptat”, a anunțat președintele de ședință, Stelian Bujduveanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări CITEȘTE ȘI Raluca Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a fost recrutată de Eazy Asigurări
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, declara vineri că este absolut legal să avem referendum local simultan cu alegeri prezidențiale iar singura chestiune este una tehnică care poate fi rezolvată prin proiectul de lege inițiat de PNL, scrie News.ro.

Primarul a menționat că, dacă fac referendum separat, costurile sunt undeva între 7 și 10 milioane de lei.

Despre propunerea PSD pentru introducerea unei întrebări în referendum, care să privească combaterea traficului de droguri în școli, primarul Capitalei a spus că de principiu este de acord.

Consilierii generali ai Partidului Social Democrat au depus, vineri, un proiect de hotărâre pentru adăugarea unei întrebări extrem de importante, în cadrul referendumul propus de primarul general.

Întrebarea este: ”Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?”

Prețurile la gaze naturale din UE cresc, pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice CITEȘTE ȘI Prețurile la gaze naturale din UE cresc, pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice

Întrebările propuse de primarul Capitalei sunt: 

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
referendum
nicușor dan