ULTIMA ORĂ Armata israeliană a anunțat că l-a ”eliminat” pe liderul Hezbollah

ULTIMA ORĂ Armata israeliană a anunțat că l-a ”eliminat” pe liderul Hezbollah
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:15

Armata israeliană anunță sâmbătă că l-a ”eliminat” pe liderul mișcării islamiste Hezbollah Hassan Nasrallah într-un atac, vineri, vizând cartierul general al organizației proiraniene la periferia de sud a Beirutului, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Hassan Nasrallah este mort”, anunță pe X un purtător de cuvânt al armatei, locotenent-colonelul Nadav Shoshani.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Proiect de interzicere a cumulului de joburi plătite de la bugetul stat. Listă lungă de excepții CITEȘTE ȘI DOCUMENT Proiect de interzicere a cumulului de joburi plătite de la bugetul stat. Listă lungă de excepții
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Alt purtător de cuvânt al armatei israeliene, căpitanul David Avraham, a confirmat AFP că liderul mișcării islamiste libaneze Hezbollah a fost ”eliminat”.

”Contactul s-a pierdut” cu liderul Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă AFP o sursă apropiată mișcării - fără să confirmă moartea acestuia.

”Contactul cu Hassan Nasrallah a fost pierdut de vineri seara”, a declarat această sursă sub protecția anonimatului.

Șeful Statului major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, amenință sâmbătă să ”atingă” orice persoană care amenință Israelul, la puțin timp după anunțarea morții liderului Hezbollah.

Primarul New Yorkului Eric Adams, inculpat pentru corupție, pledează nevinovat CITEȘTE ȘI Primarul New Yorkului Eric Adams, inculpat pentru corupție, pledează nevinovat

”N-am epuizat toate mijloacele de care dispunem. Mesajul este simplu: oricine-i amenință pe cetățenii Israelului, vom știm cum să-l atingem”, declară generalul Halevi, citat într-un comunicat.

Zeci de imobile de la periferia de sud a Beirutului, un bastion al Hezbollah, bombardat neîncetat de către aviația israeliană în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-au surpat, a constatat un forograf AFP.

Unele imobile continuau să ardă sâmbătă dimineața, fum se ridica în zonă, iar moloz bloca unele străzi, potrivit acestei surse.

Inclusiv posturi de control ale armatei libaneze situate la intrarea în periferie erau goale.

Guvernul britanic a cumpărat o fabrică de cipuri din UK de la o firmă americană, pentru a asigura necesarul armatei CITEȘTE ȘI Guvernul britanic a cumpărat o fabrică de cipuri din UK de la o firmă americană, pentru a asigura necesarul armatei

Aviația israeliană a bombardat în mod intensiv - toată noaptea de vineri spre sâmbătă - periferia de sud a capitalei libaneze, în cele mai violente raiduri de la războiul devastator de 33 de zile dintre Israel și Hezbollah din 2006.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, colonelul Avichai Adraee, a publicat pe X apeluri la evacuarea mai multor cartiere, în care acuza că în ele se află depozite de armament ale Hezbollah - în imobile locuite.

Hezbollahul a dezmințit prezența vreunui depozit de armament în imobile locuite.

Vineri seara, Israelul a anunțat că a bombardat, la periferia de sud a Beirutului, ”cartierul general” al Hezbollah.

Armata israeliană a anunțat sâmbără că a desfășurat ”atacuri de anvergură” vizând ”zeci de ținte” ale mișcării isramiste armate proiraniene.

Ea a anunțat că o rachetă de tip sol-sol  a fost trasă dinspre Liban și că a căzut într-o zonă nelocuită în centrul Israelului.

”În ultimele două ore, (armata) a desfășurat atacuri de anvergură vizând zeci de ținte (...) aparținând organizației teroriste Hezbollah în regiunea Bekaa (est) și în diverse zone din sudul Libanului”, anunța ea într-un comunicat.

Ea a anunțat de asemenea că l-a ”eliminat”, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe liderul Hamas în sudul Siriei Ahmad Muhammad Fahd.

viewscnt
Afla mai multe despre
război israel hezbollah
israel război liban
israel război gaza