Prestigiosul Secret Service, sub presiune. Misterul domnește, fotografii au intrat în istorie

Prestigiosul Secret Service, sub presiune. Misterul domnește, fotografii au intrat în istorie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Prestigiosul Secret Service, însărcinat cu protecția personalităților americane, aflat sub presiune după tentativa de asasinare a lui Donald Trump, anunță că va colabora ”deplin” la o anchetă independentă care urmează să examineze cum a putut atacatorul să ajungă atât de aproape de fostul președintele, relatează AFP.

Misterul domnește în continuare cu privire la mobilul atacatorului, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ - DECIZIE Parlamentul permite vânarea în doi ani a aproape 1.000 de urși CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - DECIZIE Parlamentul permite vânarea în doi ani a aproape 1.000 de urși

Înarmat cu o pușcă semiautomată, el a tras sâmbătă mai multe focuri de armă de pe acoperișul unei clădiri situate la aproximativ 150 de metri de candidatul republican în alegerile prezidențiale, în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania.

Donald Trump a fost rănit în aceste tiruri și a anunțat că partea de sus a urechii i-a fost ”străpunsă” de un glonț.

Fotografii în care fostul președinte apare cu sânge curgându-i pe față, cu pumnul ridicat, au intrat în istorie.

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Legendele nu mor niciodată". Tricourile cu Trump, produse în China, devin un succes în comerțul online după tentativa de asasinat

Un spectator a fost ucis, iar alți doi au fost grav răniți.

Secret Service, ai cărui agenți de elită sunt însărcinați, între altele, cu protecția președinților și foștilor președinți, ”cooperează cu toate agențiile locale, de stat și federale vizate în vederea înțelegerii a ceea ce s-a întâmplat, a modului în care acest lucru s-a putut întâmpla și a modului în care putem împiedica ca un astfel de eveniment să se repete”, anunță într-un comunicat directoarea serviciului, Kimberly Cheatle.

Ministrul Energiei, întrebat dacă exporturile către Ucraina au scumpit energia: Nu importă tot necesarul și deconectează consumatori, mai ales seara, când prețurile sunt foarte mari CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, întrebat dacă exporturile către Ucraina au scumpit energia: Nu importă tot necesarul și deconectează consumatori, mai ales seara, când prețurile sunt foarte mari

”Înțelegem importanța examenului independent anunțat ieri (duminică) de către președintele (Joe) Biden și vom participa deplin la el”, adaugă ea, precizând că colaborează totodată cu comisiile competente din cadrul Congresului în acest subiect.

Președintele democrat Joe Biden a anunțat duminică faptul că a ordonat o anchetă ”independentă” cu privire la circumstanțele tentativei de asasinare a lui Donald Trump, pe care urmează să-l înfrunte la urne la 5 noiembrie.

El a anunțat că a cerut directoarei Secret Service să treacă în revistă ”toate măsurile de securitate” din timpul Convenției Republicane care are loc în nordul țării, de luni  și până joi, la care Trump urmează să fie desemnat în mod oficial candidatul Partidului Republican în alegerile de la 5 noiembrie.

”STUPEFIANT”

Kimberly Cheatle se declară ”încrezătoare” în planul elaborat în vederea Convenției, care a fost ”trecut în vedere și consolidat după” evenimentele de sâmbătă.

Primul interviu cu Donald Trump după tentativa de asasinat CITEȘTE ȘI Primul interviu cu Donald Trump după tentativa de asasinat

Secret Service are de înfruntat multe întrebări, iar presiunile nu fac decât să crească.

El este necesar să răspundă cu privire la difuzarea unor imagini video ale unor persoane prezente la miting care își exprimă mirarea față de prezența atacatorului pe acoperiș și care încearcă să alerteze forțele de ordine cel puțin cu un minut înainte de tiruri, potrivit CNN.

Același post dezvăluie luni că clădirea în care se afla atacatorul nu a fost examinată amănunțit de către Secret Service, care s-a sprijinit, potrivit postului, pe forțe de ordine locale să asigure securitatea acestui loc.

Or, potrivit NBC News, acoperișul respectiv a fost identificat de către Secret Service ca prezentând o ”potențială vulnerabilitate”.

”Nu e nevoie să fii expert în securitate pentru a constata eșecurile de aici”, a denunțat la CNN alesul republican din Ohio Mike Turner, președintele Comisiei Informațiilor din Camera Reprezentanților.

FOTO Donald Trump, mesaj după atentat: Numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul. Nu ne vom TEME CITEȘTE ȘI FOTO Donald Trump, mesaj după atentat: Numai Dumnezeu a fost cel care a împiedicat să se întâmple inimaginabilul. Nu ne vom TEME

Faptul că atacatorul ”a putut să tragă focuri de armă, după ce a fost identificat, (după ce) poziția i-a fost identificată, este pur și simplu derutant și stupefiant”, a subliniat el.

Într-un interviu acordat New York Post, Donald Trump și-a caracterizat experiența drept ”foarte suprarealistă”.

”Nu ar trebui să fiu aici, ar fi trebuit să fiu mort”, a declarat el.

Luni, pe platforma sa Truth Social, el a apreciat că este ”imperativ” ca Secret Service să furnizeze o protecție altui candidat în alegerile prezidențiale, Robert F. Kennedy Jr, al cărui unchi, președintele "JFK", și tată, candidatul democrat Bobby Kennedy, au fost asasinați.

”Având în vedere istoria familiei Kennedy, este clar ce trebuie să se facă”, scrie Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
secret service
sua
trump