Cum sunt securizate mitingurile de campanie ale lui Donald Trump

Cum sunt securizate mitingurile de campanie ale lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Congresmenii republicani au declarat că vor lansa investigații rapide cu privire la modul în care o persoană a reușit să se sustragă vigilenței agenților Secret Service, să urce pe acoperișul unei clădiri din apropierea locului în care fostul președinte american Donald Trump vorbea și să tragă mai multe focuri de armă înainte de a fi ucisă, relatează Reuters.

Mike Johnson, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, controlată de republicani, a declarat că grupurile din Cameră vor convoca în curând oficiali ai Secret Service, ai Departamentului pentru Securitate Internă și ai FBI pentru audieri, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA CITEȘTE ȘI De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Susținătorii lui Trump au criticat Secret Service, serviciul care este responsabil de protecția lui Trump în calitate de fost președinte al SUA. Miliardarul Elon Musk a cerut demisia conducerii agenției. "Cum i s-a permis unui lunetist cu un kit complet de pușcă să se târască pe acoperișul cel mai apropiat de un candidat la președinție", s-a întrebat activistul conservator Jack Posobiec.

Secret Service a declarat la scurt timp după împușcături că a început o anchetă și l-a informat pe președintele democrat Joe Biden, rivalul lui Trump la alegerile din 5 noiembrie, dar agenția nu a răspuns imediat la alte solicitări de comentarii privind protocoalele sale.

Ulterior, agentul special FBI Kevin Rojek, vorbind în cadrul unei conferințe de presă, a calificat drept "surprinzător" numărul de focuri pe care atacatorul a reușit să le tragă până să fie anihilat. Secret Service nu a avut niciun reprezentant la această conferință de presă, care a avut loc sâmbătă seara târziu și la care au participat oficiali ai FBI și ai autorităților locale de aplicare a legii.

REVIZUIRE A SECURITĂȚII

Atacul va duce cu siguranță la o revizuire a securității lui Trump, iar de acum înainte acesta va beneficia probabil de un nivel de protecție mai apropiat de cel al unui președinte în exercițiu, a declarat Joseph LaSorsa, un fost agent Secret Service care a făcut parte din echipa prezidențială.

FOTO A fost identificat. Ce se știe până acum despre autorul atacului împotriva lui Trump CITEȘTE ȘI FOTO A fost identificat. Ce se știe până acum despre autorul atacului împotriva lui Trump

"Va exista o revizuire intensivă" a incidentului și "va exista o realiniere masivă", a spus LaSorsa. "Nu se poate întâmpla așa ceva", a adăugat el.

Secret Service a declarat că a adus recent "resurse și capacități de protecție" pentru echipa de securitate a lui Trump, fără a oferi detalii suplimentare.

Un agent pensionat care a lucrat în serviciile de protecție, vorbind sub rezerva anonimatului, a declarat că incidentul ar trebui să declanșeze o revizuire internă a regulilor și, în mod ideal, și una externă. "Gravitatea situației necesită o examinare aprofundată pentru a preveni astfel de eșecuri în viitor și pentru a asigura responsabilitatea la toate nivelurile", a declarat fostul agent.

CUM SUNT SECURIZATE  MITINGURILE LUI TRUMP

În timpul celor mai multe dintre opririle de campanie ale lui Trump, poliția locală ajută Secret Service în securizarea locului de desfășurare. Alte agenții din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, cum ar fi Administrația pentru Securitatea Transporturilor, ajută ocazional.

Cale deschisă spre un coridor militar Grecia–Bulgaria–România, care va scădea importanța Strâmtorii Bosfor și va diminua rolul Turciei CITEȘTE ȘI Cale deschisă spre un coridor militar Grecia–Bulgaria–România, care va scădea importanța Strâmtorii Bosfor și va diminua rolul Turciei

La multe mitinguri ale lui Trump participă mii de persoane, au loc în aer liber și durează ore întregi. Înainte de eveniment, agenții scanează locul de desfășurare pentru a depista eventuale bombe sau alte amenințări, iar Trump sosește invariabil într-o coloană fortificată.

Agenții de aplicare a legii ridică de obicei bariere ca perimetru și solicită tuturor participanților să treacă printr-un detector de metale pentru a intra în perimetru. Agenți de protecție înarmați percheziționează gențile și chiar portofelele tuturor participanților. Mulți participanți la miting sunt percheziționați manual.

Paul Eckloff, un fost agent al Secret Service care s-a pensionat în 2020, a declarat că agenții ar fi supravegheat din timp toate acoperișurile cu o linie vizuală. "Această persoană fie s-a ascuns până când a devenit o amenințare, fie nu a fost o amenințare până când nu și-a dezvăluit armele", a declarat Eckloff.

După Brexit, Fiscul britanic a rambursat TVA timp de 2 ani spre România, dar Guvernul de la București vrea să asigure reciprocitate contribuabililor britanici abia de acum înainte CITEȘTE ȘI După Brexit, Fiscul britanic a rambursat TVA timp de 2 ani spre România, dar Guvernul de la București vrea să asigure reciprocitate contribuabililor britanici abia de acum înainte

În momentele de după ce Trump a fost rănit, fostul președinte a fost înconjurat rapid de personalul Secret Service care a format un scut uman în jurul lui, în timp ce agenți puternic înarmați, purtând veste antiglonț și puști, au urcat de asemenea pe scenă și au părut să scaneze zona în căutarea unor amenințări.

Trump a fost dus de agenți până la un SUV negru și transportat la un spital local, potrivit campaniei lui Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
presedinti