Tony Blair îl sfătuiește pe Keir Starmer să pregătească ”un plan pentru controlul imigrației”

Tony Blair îl sfătuiește pe Keir Starmer să pregătească ”un plan pentru controlul imigrației”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2024

Fostul premier laburist britanic Tony Blair (1997-2007) îl sfătuiește duminică pe noul premier din tabăra sa Keir Starmer să pregătească ”un plan pentru controlul imigrației”, una dintre principalele îngrijorări ale britanicilor - care a contribuit la ascensiunea Partidului Reform UK (antimigranți și antisistem) în alegeirle legislative de joi, relatează AFP.

Într-un editorial publicat în Sunday Times, Tony Blair își enumeră ”sfaturile” adresate lui Keir Starmer, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

El face o paralelă cu situația din Franța și Italia.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Fostul premier, care a rămas discret în timpul campaniei electorale, avertizează că partidul antiimigrație și antisistem  ”ridică o provocare și Partidului Laburist (Labour)”, în pofida faptului că obținut voturi de la conservatori.

Laburiștii au obținut o victorie foarte largă în alegerile legislative de joi, însă Reform UK a sedus 14% dintre alegători și și-a făcut intrarea în Parlament cu cinci deputați, inclusiv liderul formațiunii Niger Farage, o figură a dreaptei dure.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul spaniol la Guvern: S-a discutat despre dubla cetățenie, 7.000 de companii cu capital spaniol, în România și 1,1 milioane de români, rezidenți în Spania CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu, întâlnire cu premierul spaniol la Guvern: S-a discutat despre dubla cetățenie, 7.000 de companii cu capital spaniol, în România și 1,1 milioane de români, rezidenți în Spania

”Subiectele culturale, la fel de mult, dacă nu mai mult decât subiecte economice, sunt în centrul” acestui vot, apreciază Tonyy Blair.

În privința acestui punct, ”politica britanică are multe în comun cu politica europeană”, în care partidele politice tradiționale ”suferă o destabilizare”, consideră el, dând exemplul Franței și Italiei.

Tony Blair aprecuază că Regatul Unit ”are nevoie de un plan pentru controlul imigrației”, de o ”nouă abordare strictă” în domeniul securității și justiției și că ”este necesar să evite orice slăbiciune în privința «wokismului»”.

Bucureștiul nu va avea o Sală Polivalentă înainte de 2029. Ce spune Nicușor Dan despre salariul Cristinei Neagu și finanțarea CSM CITEȘTE ȘI Bucureștiul nu va avea o Sală Polivalentă înainte de 2029. Ce spune Nicușor Dan despre salariul Cristinei Neagu și finanțarea CSM

Tony Blair, care conduce un infliuent centru de reflecție, elogiază în editorialul său inteligența aetificială (IA), în care vede un instrument ideal de luptă împotriva imigrației ilegale.

El pledează în favoarea introducerii unei cărți de identitate digitale britanice, ”pentru ca să știm precis cine are dreptul să fie aici”.

Ministrul Comerțului Jonathan Reynolds nu a exlus total această posibilitate.

Invitat de presă să vorbească în numele Guvernului Starmer duminică, el a declarat că ministrul de Interne Yvette Cooper și serviciile acesteia ”vor examina tot felul de idei” în vederea controlării imigrației.

viewscnt
Afla mai multe despre
tony blair
keir starmer