Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoi către Coreea de Sud

Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoi către Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Coreea de Nord a reluat trimiterea de baloane cu gunoaie peste graniță, către Coreea de Sud, au anunțat, duminică oficiali și publicații de presă, la o săptămână după ce a promis că va continua dacă dinspre Sud vor fi lansate pliante împotriva Coreei de Nord.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zeci de baloane cu gunoaie au fost găsite în Seul și în zonele din apropierea graniței în cursul nopții și la începutul zilei de duminică, relatează News.ro.

Armata sud-coreeană a declarat că ia „foarte în serios” baloanele și că este în alertă pentru a lua măsuri de răspuns, dacă este necesar. Ea nu a precizat ce acțiuni va întreprinde.

Papa Francisc se va întâlni cu actori de comedie din întreaga lume. Cine sunt invitații CITEȘTE ȘI Papa Francisc se va întâlni cu actori de comedie din întreaga lume. Cine sunt invitații

Coreea de Sud a avertizat că va lua măsuri împotriva Nordului pentru trimiterea baloanelor de gunoi, care ar putea include difuzarea de emisiuni de propagandă de la difuzoare uriașe instalate la graniță, îndreptate către Nord.

Guvernul nord-coreean a declarat că baloanele au fost trimise ca represalii la pliantele anti-Nord lansate de activiștii sud-coreeni ca parte a unei campanii de propagandă și a lansat sute de baloane începând cu sfârșitul lunii mai, transportând gunoi și bălegar.

La 2 iunie, a declarat că va opri temporar trimiterea baloanelor, deoarece cele 15 tone de gunoi trimise au fost probabil suficiente pentru a transmite mesajul cât de „neplăcut” a fost. Cu toate acestea, a promis că va relua activitatea în cazul în care se vor trimite din nou pliante dinspre sud, trimițând o cantitate de sute de ori mai mare.

FOTO Cel mai în vârstă student din România a absolvit cursurile de masterat CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai în vârstă student din România a absolvit cursurile de masterat

Un grup de activiști sud-coreeni a sfidat avertismentul și, de atunci, au trimis mai multe baloane către Nord cu pliante care îl critică pe liderul Kim Jong Un, împreună cu stick-uri USB conținând videoclipuri K-pop și bancnote de dolari americani.

Coreea de Nord a manifestat unele dintre cele mai furioase reacții față de campania de distribuire de pliante, în unele cazuri trăgând în trecut cu arme asupra baloanelor și difuzoarelor.

Experții au declarat că reacția a fost un indiciu că Phenian consideră propaganda ca fiind o amenințare serioasă pentru a-și controla publicul.

viewscnt
Afla mai multe despre
gunoi
coreea de nord
baloane
coreea de sud