Comisiile deputaților ar putea finaliza în două săptămâni raportul privind legea comercializării produselor de tutun

Comisiile deputaților ar putea finaliza în două săptămâni raportul privind legea comercializării produselor de tutun
scris 7 sep 2016

Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților ar putea finaliza în termen de două săptămâni întocmirea raportului final, care ulterior să fie adoptat de deputați, în cazul proiectului de lege care reglementează noile condiții de vânzare a produselor de tutun, stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Un termen de două săptămâni ar putea fi realist pentru întocmirea raportului final al comisiilor de fond, care ulterior să fie adoptat în plen.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta a fost concluzia parlamentarilor care au luat parte la o conferință în domeniu, organizată miercuri la Palatul Parlamentului.

Parlamentarii au apreciat că, pentru a respecta procesul normal de legiferare, proiectul de transpunere a Directivei tutunului, aflat într-un stadiu avansat în camera decizională, trebuie adoptat prin lege, nu prin ordonanță de urgență.

Profit.ro a relatat în exclusivitate, în luna august, despre faptul că Guvernul a primit de la Comisia Europeană adresele oficiale de punere în întârziere cu privire la netranspunerea directivelor europene de fabricare și etichetare a poduselor de tutun. Profit.ro anunțase, de altfel, la sfârșitul lunii iunie că forul de la Bruxelles pregătește această etapă a procedurii de infringement  - de încălcare a tratatului de aderare.

BNR publică veniturile conducerii din ultimii 7 ani: Isărescu a câștigat între 595.000 lei și 1,14 milioane lei pe an CITEȘTE ȘI BNR publică veniturile conducerii din ultimii 7 ani: Isărescu a câștigat între 595.000 lei și 1,14 milioane lei pe an
Guvernul a decis în iunie inițierea unei ordonanțe de urgență pentru transpunerea noilor reglmentări europene privind tutunul, după ce un proiect de lege inițiat tot de Executiv a fost adoptat la începutul acestei luni de Senat, ca prima Cameră sesizată a Parlamentului, la mai mult de două săptămâni după 20 mai, termenul la care normele ar fi trebuit să intre în vigoare.
 
Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Florin Buicu, a afirmat, miercuri, că proiectul de lege de transpunere a reglmentărilor europene a fost trimis Parlamentului foarte târziu.
 
„Dacă Directiva tutunului nu se aprobă în prima parte a acestei sesiuni legislative, se pune în pericol toată structura pe care e construit bugetul anului viitor. Riscăm să pierdem un miliard de lei pe lună în primele trei luni din 2017”, a declarat, totodată, deputatul Andreea Paul, membru în comisia de buget-finanțe bănci.
 
Deputatul a adăugat că, deși noile reguli privind producția și comercializarea produselor din tutun au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE în 2014, producția nu a putut fi adaptată la noile reguli tocmai pentru că nu a existat legislație națională care să includă toate specificațiile tehnice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tutun
fumat
directiva
oug
ordonanta de urgenta
guvern
parlament
ce
infringement