Ciolacu, promisiune inedită: Mă tatuez pe mână, nu se mărește TVA și nu crește nicio cotă unică!

Ciolacu, promisiune inedită: Mă tatuez pe mână, nu se mărește TVA și nu crește nicio cotă unică!
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:17

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, promite din nou că nici TVA și nici cota unică de impozitare nu vor fi majorate în 2025, adăugând totodată  că impozitarea muncii trebuie să scadă la veniturile mici și medii, mai ales la tineri până în 26 de ani.

Primind întrebări din partea reporterilor în acest sens, după o întâlnire cu primarii de municipii, premierul a spus: „Vă rog eu frumos, opriți-vă! Nu se mărește TVA. V-o spun, mă tatuez pe mână, nu se mărește TVA! Nu crește nicio cotă unică. (…) Cât este cota unică în România? (…) Cum să crească cota unică pe venit (…) câdn noi avem cea mai mare impozitare a muncii la venituri mici și medii din Europa? Ce om normal la cap ar face acest lucru?”.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI FOTO MedLife semnează o nouă achiziție
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Anul viitor avem două lucruri. (…) Trebuiau venituri mai mari din PIB de 2,5 puncte procentuale și am negociat să fie doar de 1,1 puncte procentuale, e sustenabil, fiindcă acest lucru îl poți face și din reducerea cheltuielilor, și dintr-o mult mai bună colectare, ținând cont că începem să ne apropiem cu digitalizarea, dar și cu o gestionare a banului public mult mai bună”, a continuat Marcel Ciolacu citat de B1TV.

Ce a spus despre impozitarea muncii

„Eu cred că impozitarea muncii trebuie să scadă la veniturile mici și medii, mai ales la tineri până în 26 de ani. Acolo este impactul cel mai mare în ceea ce privește șomajul. Cu adevărat, trebuie această discuție avută după această faimoasă campanie electorală. Noi am ajuns la 5.400 pe brut să fie această reducere din costul de venit, eu aș merge mai departe, aș merge ca această reducere să fie pe cheltuieli astfel încât în Sănătate toată lumea să aibă acces egal, la Educație să aibă toată lumea acces egal. Plus că vei dezvolta anumite servicii unde România este încă restantă”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
psd