VIDEO Prima țară din istoria modernă rămasă fără ghețari

VIDEO Prima țară din istoria modernă rămasă fără ghețari
scris 4 iun 2024

Ultimul ghețar din Venezuela, în Sierra Nevada de Mérida - care avea odinioară o suprafață de 450 de hectare -, mai acoperă în prezent doar două hectare, după ce în 1910 această țară din America Latină avea șase ghețari în Anzii cordilieri.

Unii cercetători au declasat ghețarul la un simplu ”câmp de gheață”, în contextul în care, potrivit normelor internaționale, un ghețar acoperă cel puțin zece hectare, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Prim pas, cu o piațetă, pentru redeschiderea bătrânului cinema bucureștean Favorit, dărâmat la pământ pentru a renaște în Centru European. Cinematograful - o ruină, ieșind din circuit de 20 ani CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Prim pas, cu o piațetă, pentru redeschiderea bătrânului cinema bucureștean Favorit, dărâmat la pământ pentru a renaște în Centru European. Cinematograful - o ruină, ieșind din circuit de 20 ani
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Ghețarul Humboldt, mai cunoscut drept La Corona, era ultimul dintre cei șase ghețari de peste 1.000 de hectare înregistrați în 1910 pe teritoriul venezuelean.

El se află la 4.940 de metri altitudine, în Parcul Național Sierra Nevada de Mérida.

Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară, la 93 de ani CITEȘTE ȘI Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară, la 93 de ani

Prin dispariția acestui ghețat, Venezuela devine prima țară din istoria modernă în care dispar ghețarii.

Specialiști intervievați de publicații venezuelene și internaționale spun unanim că este din cauza modificărilor climatice.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

În vederea ueni salvări a Ghețarului Humboldt, cercetători au încercat să instaleze o acoprire de plasă termică, pentru a atenua impactul razelor Soarelui, însă aceasta nu a oprit topirea.

Românii au în față o nouă mini-vacanță CITEȘTE ȘI Românii au în față o nouă mini-vacanță

La jumătatea lui mai, cercetătorii au constat că 99% din suprafața ghețarului a dispărut.

Potrivit unor specialiști, restul de gheață urmează să dispară de tot până în 2028.

Ei au cerut să ridice plasa termică, care poate bloca creșterea mușcilor și lichenilor și care poate lăsa microplastice și contamina mediul.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
ghetari