În aproximativ o lună vor fi finalizate lucrările la Salina Praid și se vor relua activitățile de extragere a sării și turistică, susține directorul de producție al Salrom, Irina Muller. Aceasta a declarat pentru Radio Târgu Mureș că intervențiile de urgență în mină și cele de consolidare a malurilor pârâului Corund au fost deja efectuate, transmite Rador.
„S-au făcut 90% din lucrările de urgență programate, și anume: s-a deviat albia pârâului, s-a executat în proporție de 80%, un canal de gardă care să poată prelua debite mari și s-a evacuat în permanență apa infiltrată în subteran. Apreciem că în jurul datei de 25 iunie, în funcție de vreme și de monitorizarea care o facem noi la lucrările în curs de finalizare, producția să se reia odată cu turismul. S-ar putea chiar mai devreme, undeva pe 10-15 iunie.”
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În urma precipitațiilor abundente de luna trecută, apa s-a infiltrat în subteran și, începând din 14 mai, a pătruns în galeriile minei Praid, ceea ce a adus la închiderea minei.
Apele Române au intervenit imediat, iar lucrările au vizat în primul rând stabilizarea albiei naturale a pârâului Corund și devierea apei pe câteva sute de metri, cursul de apă având traseul peste un masiv de sare.
Salina Praid, aflată la adâncimea de 120 de metri, este o mină de sare gemă situată în județul Harghita, în bazinul munților Gurghiului. În România mai sunt deschise turiștilor salinele din Târgu Ocna, Cacica, și Ocnele Mari Râmnicu Vâlcea.