Topul vânzărilor Gaudeamus 2019 - Radu Paraschivescu, Svetlana Aleksievici, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpărați autori

Topul vânzărilor Gaudeamus 2019 - Radu Paraschivescu, Svetlana Aleksievici, Olga Tokarczuk, Stephen King, Peter Handke, John Grisham, între cei mai cumpărați autori
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2019

"Omul care mută nori. Șapte povestiri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediția a 26-a a Târgului de Carte Gaudeamus care s-a încheiat duminică la Romexpo. La editura Litera, cea mai cumpărată carte a fost "Rugăciune pentru Cernobîl", de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Nemira a vândut cel mai bine volumul "Suspicious Minds", de Gwenda Bond (imprintul Armada), iar la editura Polirom Olga Tokarczuk, laureata cu Nobel pe 2018, a fost preferata cititorilor. RAO a vândut cele mai multe exemplare din "Ziua răzbunării", de John Grisham, iar Grupul editorial Trei a făcut vânzări bune cu "Fata care trebuia să moară", de David Lagerctantz (colecția Fiction Connection). Editura ART a avut succes cu "Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire" a laureatului cu Nobel pe anul 2019, Peter Handke, tradusă din limba germană și cu o postfață de Mariana Lăzărescu.

Potrivit informațiilor furnizate de casele de editură la închiderea târgului, topul celor mai bine vândute volume cuprinde atât autori clasici, cât și contemporani, atât români, cât și străini, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Bestsellers Humanitas la Gaudeamus 2019: "Omul care mută nori. Șapte povestiri", de Radu Paraschivescu; "Ludice. Exerciții de umor criptic", de Gabriel Liiceanu; "Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute și vorbite la România, te iubesc!", de echipa emisiunii TV: Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu, Cristian Leonte; "O călătorie prin univers. Astrofizica povestită", de Cristian Presura, cu ilustrații de Ana Alfianu, în colecția Humanitas Junior, "Întrebări fără răspuns (sau cu prea multe răspunsuri)", de Lucian Boia, "Cartea întâmplărilor”, volum colectiv coordonat de Tatiana Niculescu, "Povestea numărului Π", de Pietro Greco, în colecția #Știință, "Dicționar de locuri literare bucureștene", de Corina Ciocârlie, Andreea Rasuceanu, "Nici toate ale popii. Religie fără stres", de Wilhelm Tauwinkl, "Negaționismul de stânga", de Thierry Wolton, în colecția #Istorie.

FOTO Incident spectaculos în Capitală: Două mașini au căzut într-un șanț săpat de RADET CITEȘTE ȘI FOTO Incident spectaculos în Capitală: Două mașini au căzut într-un șanț săpat de RADET

Humanitas Fiction: "Brisbane", de Evgheni Vodolazkin, "Doamna Pylinska și secretul lui Chopin", de Eric Emmanuel Schmitt, "Pianistul. Amintiri din Varșovia, 1939-1945”, de Władysław Szpilman, "Nu mi-am omorât bărbatul", de Liu Zhenyun, "Soția aviatorului", de Melanie Benjamin, "Eugenia", de Lionel Duroy, "Zmeie de hârtie", de Romain Gary, "O dimineață de iubire pură", de Yukio Mishima, "Serotonină", de Michel Houellebecq, "Tatuatorul de la Auschwitz", de Heather Morris.

Humanitas Junior: "O călătorie prin Univers. Astrofizica povestită", de Cristian Presura, cu ilustrații de Ana Alfianu; "Băiatul care nu credea în Moș Crăciun", de Liana Alexandru, cu ilustrații de Ana Alfianu; "Visătorul de visuri", de Regina Maria a României, cu ilustrații de Sidonia Călin; "Povești cu animale din lumea întreagă. 50 de basme și legende", de Angela Mc Allister, cu ilustrații de Aitch; "Darwin. Expediția pe Beagle", de Fabien Grolleau și Jeremie Royer.

Cele mai bine vândute cărți ale editurii Litera la ediția a 26-a a târgului de carte Gaudeamus au fost: "Rugăciune pentru Cernobîl”, de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură, cartea-fenomen care a inspirat cel mai vizionat serial al momentului (Cernobîl) o cronică a trecutului dar și un avertisment pentru viitor. A fost urmată de "Trei femei”, de Lisa Taddeo, cel mai detaliat portret al dorinței realizat vreodată de un scriitor de nonficțiune, este o operă jurnalistică și un adevărat triumf al artei narațiunii. Pe locul trei în top se află "Crăciunul lui Poirot”, de Agatha Christie. Un nou caz rezolvat cu succes de celebrul detectiv: spre consternarea întregii familii, bogatul proprietar Simeon Lee le cere tuturor fiilor săi și soțiilor acestora să vină acasă, pentru a petrece Crăciunul împreună. Vânzări bune a avut și "Toamna", de Karl Ove Knausgård, prima carte din cvartetul "Anotimpuri”, cu ilustrații de Vanessa Baird, o enciclopedie personală despre lume, scrisă de un tată pentru fiica sa nenăscută.

Pe poziția a cincea se află "Dorință", de Richard Flanagan, celebrul autor australian premiat cu Man Booker, cel care combină în această carte evenimente istorice parțial cunoscute pentru a crea o ficțiune complexă și captivantă. O proză plină de măiestrie, elegantă și uimitoare, despre Matihna, o fetiță aborigenă din Van Diemen’s Land, care este adoptată de exploratorul Sir John Franklin și de soția sa, Lady Jane.

Curtea Veche Publishing a avut vânzări bune cu: "Radiografia unei mârșăvii judiciare", de Traian Berbeceanu, "O țară se construiește zi de zi", de Adrian Cioroianu, "Luarea Ismailului", de Mihail Siskin, "Pablo the Alpaca. Scrisoarea", de Marian Godină, și “Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver”.

Top 5 Litera mică este format din: "Zăpadă”, de Walter de la Mare cu ilustrații Carolina Rabei, "Cum a salvat Felix Crăciunul”, de Alex  T. Smith, "Miau, Miorlau și Miaunici”, versurile meșteșugite ale Simonei Epure, ilustrate de Alexia Udriște, "Povești clasice de Crăciun”, o carte specială în atmosfera pe care ne-o zugrăvesc cele mai frumoase povestiri clasice de Crăciun adunate în această antologie, și "Călătoria lui Albie Bright”, de Christopher Edge.

Grupul editorial Nemira a participat la Gaudeamus 2019 cu noutăți pentru toată familia, cu o listă de cadouri pentru toate tipurile de cititori: cărți pentru copii de la Nemi, science fiction, fantasy și thriller de la Armada, literatură străină, literatură română și nonficțiune.

Cele mai căutate cărți de la această ediție au fost: "Suspicious Minds”, de Gwenda Bond (imprintul Armada), “Străinul”, de Stephen King (imprintul Armada); "Soldatul iernii", de Daniel Mason (colecția Babel); “Soția imperial”, de Irina Reyn (colecția Damen Tango); “Rețeaua șoaptelor”, de Chandler Baker (imprintul Armada); “Arta de a asculta și alte lecții de viață”, de Michael Caine (colecția Yorick), autobiografia unuia dintre cei mai șarmanți actori de Hollywood, “Dr. Sleep”, de Stephen King (imprintul Armada); “Oameni versus tehnologie”, de Jamie Bartlett (nonficțiune); “Dosar permanent”, de Edward Snowden (nonficțiune); “O zi de decembrie”, de Josie Silver (colecția Damen Tango.

Cele mai căutate cărți pentru copii de la Nemi

Pe primul loc în topul vânzărilor a fost cartea “O dorință de Crăciun”, de Katherine Rundell, urmată de “Nevermoor. Probele de admitere ale lui Morrigan Crow”, de Jessica Townsend; “Lama lama de Crăciun”, de Anna Dewdney; “Poveste muzicală de Crăciun”, de Cristina Andone; “Eu și Moș Crăciun”, de Matt Haig.

Polirom la Gaudeamus 2019. Top 5 general:

Pe primul loc în top se află “Poartă-ți plugul peste oasele morților”, de Olga Tokarczuk, laureate premiului Nobel pentru Literatură pe 2018, urmată de Colecția “Biografii romanțate”, compusă din “Maria Tănase. O fântână pe un drum secetos”, de Simona Antonescu; “Enescu. Caiete de repetiții”, de Dan Coman; “Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare”, de Moni Stănilă; “Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu. Pe poziția a treia, cel mai bine vândut a fost volumul “Cei rămași și cei plecați”, de Parinoush Saniee. Același număr de exemplare vândute au fost și pentru “Fetele Căpitanului”, de Maria Dueñas. Poziția a patra este ocupată de “Alte culori”, scrisă de Orhan Pamuk, la egalitate cu “Vorbind în șoaptă. Viața privată în Rusia lui Stalin”, de Orlando Figes.

“Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea și poveștile altor fete refugiate din toată lume”, Malala Yousafzai, încheie topul general Polirom.
La categoria literatură română, celel mai vândute cărți au fost: “Contaminare”, de Mihai Radu, “Sonia ridică mână”, de Lavinia Braniște, “Părul contează enorm”, de Dan Lungu, “Homeric”, de Doina Ruști, “Ultima cruciadă”, de Simona Antonescu.

Top 5 traduceri din literatura universală

“Poartă-ți plugul peste oasele morților”, de Olga Tokarczuk; “Cei plecați și cei rămași”, de Parinoush Saniee, și “Fetele Căpitanului”, de Maria Dueñas, “Lumina de veghe”, de Michael Ondaatje, “Din pântecul balenei”, de Sjón, “Flacăra”, de Leonard Cohen.

Un exemplar din prima publicație de benzi desenate Marvel, vândut la un preț record CITEȘTE ȘI Un exemplar din prima publicație de benzi desenate Marvel, vândut la un preț record

Top 5 nonfiction

Colecția “Biografii romanțate”: “Maria Tănase, O fântână pe un drum secetos”; de Simona Antonescu; “Enescu. Caiete de repetiții”, de Dan Coman, “Brâncuși sau cum a învățat țestoasa să zboare”, de Moni Stănilă;” Caragiale. Scrisoarea pierdută”, de Bogdan-Alexandru Stănescu. Clasamentul este completat de: “Așteptarea Penelopei”, de Aurora Liiceanu, “Alte culori”, de Orhan Pamuk, și “Vorbind în șoaptă. Viața privată în Rusia lui Stalin”, de Orlando Figes. Pe locul patru este “Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea și poveștile altor fete refugiate din toată lume”, Malala Yousafzai, “Despre viitor. Perspectivele umanității”, de Martin Reeves, la egalitate cu “Naufragiul civilizațiilor”, de Amin Maalouf.

Top 5 Polirom Junior arată astfel: “Mopși la Polul Nord”, de Philip Reeve, Sarah McIntyre, “Ușa cu trei încuietori”, de Sonia Fernandez-Vidal, “Balada Unicornilor”, de Ledicia Costas, “Jurnalul Lottei”, de Alice Pantermuller, Daniela Kohl, “Ninja Timmy și rîsetele furate”, de Henrik Tamm.

Cele mai bune vânzări pentru publicațiile RAO la această ediție a târgului Gaudeamus sunt:

“Ziua răzbunării”, de John Grisham, “Sociologia proastei guvernări în România interbelică”, de Bogdan Bucur, “România în perioada Administrației Emil Constantinescu”, de Alex Mihai Stoenescu, “Enciclopedia de diplomație”, de Dan Dungaciu, “Viața după Auschwitz”, de Eva Schloss, “Cari Mora”, de Thomas Harris, “Spionul care a schimbat istoria”, Zvetlana Lokhova, “Tura de noapte”, de Michael Connely, “1989 - Principiul dominoului”, de Dumitru Preda și Mihai Retegan, “Liderul haitei”, de Tudor-Tim Ionescu.

Grupul Editorial Trei a fost prezent la Gaudeamus cu noutăți editoriale și peste 800 de titluri cu reduceri între 15% și 30%.

Cele mai vândute volume de ficțiune au fost cele care se află și în topurile internaționale: "Fata care trebuia să moară", de David Lagerctantz (colecția Fiction Connection, Editura Trei); "Pasărea cu piept roșu", de Jo Nesbø (serie de autor, Editura Trei); "Acolo unde cântă racii", de Delia Owens (colecția Literary Fiction, Editura Pandora M); "Un an și o zi", de Pascal Bruckner (serie de autor, Editura Trei); "Fidelitate", de Marco Missiroli (colecția Literary Fiction, Editura Pandora M).

Colecțiile de psihologie au fost, de asemenea, apreciate de vizitatorii târgului, cele mai cumpărate cărți fiind: "Viața interioară", de Christophe André (colecția Psihologie Practică, Editura Trei); "Ce-ar face Freud în locul tău?", de Sarah Tomley (colecția Psihologia pentru toți, Editura Trei); "Expresia psihopatologică în pictură", de Aurel Romila (colecția Psihologie-Psihoterapie, Editura Trei); "Psihicul politic", de Andrew Samuels (colecția Misterele inconștientului colectiv, Editura Trei); "Cum să formezi oameni de success", de Esther Wojcicki (colecția Psihologie practică pentru părinți, Editura Trei).

Nici cărțile de istorie sau cele dedicate stilului de viață modern nu au fost ocolite de cititori: “Arta subtilă a disperării”, de Mark Manson (Editura Lifestyle Publishing); “Drumurile mătăsii”, de Peter Frankopan (colecția Istorie, Editura Trei); “Pompeii”, de Mary Beard (colecția Istorie, Editura Trei), "Oamenii", de Tom Philips (Editura Trei); “Nebunie și vindecare”, de Barbara K. Lipska și Elaine McArdle (Editura Trei).

Cei mai mici dintre cititorii noștri s-au bucurat de întâlnirea cu personajele lor preferate. Cele mai dorite titluri din colecțiile Literati și PanDA au fost: “Astrofizica pentru copii grăbiți”, de Neil deGrasse Tyson (colecția Literati, Editura Pandora M); “Findus se mută”, de Sven Nordqvist (colecția PanDa, Editura Pandora M); “Noi suntem aici”, de Oliver Jeffers (colecția PanDa, Editura Pandora M); “Victoraș greieraș”, de Antoon Krings (colecția PanDa, Editura Pandora M); “Unde este Turnul Eiffel?”, de Dina Anastasio (colecția Cine? Ce? Unde?, Editura Pandora M).

Cele mai bine vândute cărți ale Grupului editorial ART

Editura Arthur: "Harry Potter și piatra filosofală", de J.K. Rowling, ilustrații de Jim Kay, traducere din engleză de Florin Bican, "Jurnalul unui puști 14. Marea demolare", de Jeff Kinney, traducere din engleză de Ioana Vîlcu, "Povestea fără sfârșit", de Michael Ende, traducere din germană de Yvette Davidescu.

Arthur Retro: "Povești despre Păcală și Tândală", de Alexandru Mitru, ilustrații de Done Stan, "Doctorul Aumădoare", de Kornei Ciukovski, ilustrații de V. Cijikov, traducere din rusă de Nic. Iliescu.

Autori români: "Cartea albă cu Apolodor sau apolododecameronul", de Florin Bican, ilustrații de Dan Ungureanu, "Cronicile Domnișoarei Poimâine I. Vremea Vrăjitoarei Niciodată", de Adina Rosetti, ilustrații de Oana Ispir.

Editura Vlad și Cartea cu Genius: "Dacă-i dai un fursec unui șoricel", de Laura Numeroff, ilustrații de Felicia Bond, traducere din engleză de Vlad Zografi, "Noile aventuri ale lui Peter Iepurașul", de Emma Thompson, ilustrații de Eleanor Taylor, traducere din engleză de Andreea Caleman.

Youngart: "Băieții din strada Pál, de Molnár Ferenc, ilustrații de Reich Károly, traducere din maghiară de V. Micu, Colecția youngretro, "Miss Peregrine 4. Harta zilelor", de Ransom Riggs, traducere din engleză de Laura Ciobanu.

Editura ART: "Scurtă scrisoare pentru o lungă despărțire", de Peter Handke, traducere din limba germană și postfață de Mariana Lăzărescu, "Frica portarului înaintea loviturii de la 11 metri", de Peter Handke, traducere din limba germană de Corina Jiva, "Cei aleși și cei damnați", de Primo Levi, traducere din italiană de Doina Condrea Derer, Colecția Desenul din covor.

musai: "Rămâi cu mine", de Ayòbámi Adébáyò, traducere din engleză de Iulia Gorzo, "Fata cu Leica", de Helena Janeczek, traducere din italiană de Liviu Ornea.

SAPIENS: "Familia Romanov. Asasinat, revoluție și prăbușirea Rusiei imperiale", de Candace Fleming, traducere din engleză de Gabriel Tudor, "Charles și Emma. Crezul familiei Darwin", de Deborah Heiligman, traducere din engleză de Andrei Bontaș.

Paladin: "Artemis", de Andy Weir, traducere din engleză de Mihai-Dan Pavelescu, "Poarta lui Abaddon", de James S.A. Corey, traducere din engleză de Cezar Petrilă.

Editura Grafic: "Asterix și goții", text de René Goscinny, desene de Albert Uderzo, traducere de franceză de Ioana Pârvulescu, "Îndrăznește să dezamăgești. O copilărie în Turcia", de Özge Samanci, traducere din engleză de Mădălina Buican.

minigrafic: "Garfield 3: mai mare, mai grozav", de Jim Davies, traducere din engleză de Florentina Hojbotă, "Colecția esențială Calvin și Hobbes", de Bill Watterson, traducere din engleză de Florin Bican, "Cele douăsprezece prințese dansatoare", de Maria Surducan.

Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri CITEȘTE ȘI Cum să economisești rezervând zboruri și hoteluri în 2020. Perioada optimă pentru a obține cele mai mici prețuri

Top 5 vânzări editura Gama: “Mașa și Ursul” (Colecția „Învăț să citesc de mic!”); “ Rutine Montessori”, “Cine-i cine?” Joc de cultură generală „Genius”, “Cum să reușești fără să tocesti la mate”, de Ioan Dăncilă, Eduard Dăncilă; “Orangeboy”, de Patrice Lawrence (colecția „Must-Read YA”).

Topul celor mai vândute cărți la editura Cartea Copiilor: "Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. Frunza care nu voia să cadă", de Nadine Brun-Cosme, "Loc la voi pe măturoi", de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler, volum tradus de poetul Florin Bican; "Dovleacul familiei Șoricel", de Kazuo Iwamura, a patra carte din îndrăgita serie cu familia Șoricel; "Moș Crăciun", de autorul finlandez Mauri Kunnas; "Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey”, de Susan Wojciechowski, cu ilustrații de P. J. Lynch, carte câștigătoare a Kate Greenaway Medal în 1995; "Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță”, de John Burningham, "cea mai bună carte ilustrată" în 1993 conform The New York Times Book Review; "Omida mâncăcioasă", de Eric Carle, carte aflată în topul celor mai iubite cărți pentru copii din toate timpurile; "Gon, puiul de vulpe", de autorul clasic japonez Niimi Nankichi, cu ilustrații de Kuroi Ken; "Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi", de Irène Cohen-Janca, cu ilustrații de Maurizio A.C. Quarello, o poveste despre pediatrul și educatorul Janusz Korczak și copiii din ghetoului din Varșovia; "Gândurile unei broscuțe", de Kazuo Iwamura - meditațiile unei broscuțe care încearcă să înțeleagă lumea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaudeamus 2019
radu paraschivescu
svetlana aleksievici
olga tokarczuk