Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a atribuit lucrările de reabilitarea și modernizarea Muzeului Național al Pompierilor "Foișorul de Foc", București, către asocierea formată din OVI Architecture&Engineering SRL (lider),OVI Management, Palex Design&Build și Palex Construcții Instalații. Estimat la 15,6 milioane de lei, fără TVA, contractul a fost semnat pentru 13,99 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările se vor încheia peste 18 luni de la data atribuirii, la începutul anului 2023.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lucrările de reabilitare a Foișorului de Foc au fost anunțate în septembrie 2018.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Boicot - Retailul non alimentar nu își reia activitatea imediat în "centrele comerciale incorecte". Proteste cu banderolă ulteriorCădirea are o înălțime de 42 metri și se află la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi.
Imobilul a fost construit în anii 1891-1892, fiind post de observație și anunțare a posturilor de pompieri, prin mijloace specifice epocii, despre apariția unor incendii.
Pe lângă turnul de observare și anunțare, construcția dispunea de rezervor de apă, spații de cazare pentru pompieri, resurse și dotări necesare pentru intervenția la incendii.
După 42 de ani, odată cu modernizarea posibilităților de anunțare a incendiilor, Foișorul de Foc a fost transformat în depozit. În 1960 colonelul Nicolae Ioanovici a propus transformarea clădirii în muzeu, inaugurarea având loc în data de 17 septembrie 1963.