Un tren care transporta deșeuri din sistemul de canalizare al New York-ului a fost blocat în Alabama. Localnicii se împotrivesc: „Nu le-am produs noi. Nu le vrem aici.”

Un tren care transporta deșeuri din sistemul de canalizare al New York-ului a fost blocat în Alabama. Localnicii se împotrivesc: „Nu le-am produs noi. Nu le vrem aici.”

Sursa foto: Zero Hedge

scris 9 apr 2018

Autoritățile locale din 2 așezări dfin statul Alabama nu vor să primească deșeuri biologice din New York, transportate de o firmă privată. Un tren cu 200 de containere conținând dejecții umane tratate a fost blocat înainte de a ajunge la destinație de primari din 2 localități unde locuitorii sunt exasperați de mirosurile pestilențiale. „N-aș fi visat că cineva va trage apa la New York și totul se va deversa la mine în curte”, spune unul dintre edili.

New York este cunoscut drept capitala financiară a lumii, pentru Empire States și Times Square, pentru echipele sale din sportul profesionist și muzeele de artă contemporană. Puțini știu însă că new-yorkezii trag apa la toaletă de milioane de ori pe zi, creând 1.200 de tone de biosolizi sau deșeuri tratate de canalizare. Este peste ceea ce pot procesa stațiile locale.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania Big Sky Landfill din Adamsville, în statul Alabama, are licență pentru a prelua deșeuri biologice din 5 cartiere ale New York-ului și a le muta la peste 1.000 de kilometri depărtare. Un transport al acestei firme, conținând 200 de containere de dejecții umane tratate, a fost blocat pe calea ferată, transmite Wall Street Journal. Primarii din localitățile Parrish și West Jefferson, unde se fac deversările, refuză să mai primească aceste deșeuri, după ce au primit numeroase reclamații de la cetățeni. „Miroase ca de la animalele moarte”, spune Heather Hall, primarul din Parrish. „Miroși și te gândești la un câine mort sau la un cerb mort.”

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pungile din plastic subțire cu mâner, interzise definitiv în comerț. Legea a fost promulgată CITEȘTE ȘI Pungile din plastic subțire cu mâner, interzise definitiv în comerț. Legea a fost promulgată

De ce este important: Nu este un caz singular în America. Marile orașe produc mai multe deșeuri decât pot procesa. Așa se face că în întreaga țară sunt conducte, camioane și trenuri care cară rezidurile în altă parte spre a fi incinerate, folosite ca fertilizator sau pur și simplu pentru a fi aruncate.

Pentru sursele de destinație, aceasta reprezintă, însă, o poluare. Este și motivul pentru care au fost oprite trenurile. Mirosurile se răspândesc în jur. Primarul Hall din Parrish afirmă că la un meci recent de fotbal american, un om chiar a purtat mască. Resping preluarea deșeurilor de la New York. „Nu le-am produs noi. Nu le vrem aici.”

Primarii din localitățile unde sunt aruncate transporturile au fost în audiență la guvernatorul de Alabama, însă deocamdată nu se știe ce au obținut. Unul dintre petiționari, primarul Charles Nix din West Jefferson, este la fel de nemulțumit: „N-aș fi visat că cineva va trage apa la New York și totul se va deversa la mine în curte.” Are în spate vocile cetățenilor care l-au votat și care afirmă că locurile de muncă ce au fost create de compania privată și taxele plătite de aceasta nu acoperă efectele negative. La audierile pentru reînnoirea permisului de mediu pentru compania Big Sky, o femeie a venit cu o pungă plină de muște pentru a arăta cum aducerea deșeurilor se răsfrânge asupra vieții sale.

Unde ajunge mizeria din New York

Deocamdată este chiar municipalitatea din New York cea care a oprit transporturile de reziduuri către Alabama. Oficiali ai institușiei spun că 85% din deșeurile biosolide merg către alte state, incluzând Georgia, Ohio, Pennsylvania și partea de nord a statului New York. Doar 7% din aceste deșeuri sunt procesate de Big Sky.

Pentru mai multe decenii, reziduurile din canalizarea orașului New York erau deversate în Oceanul Atlantic, dar Congresul a interzis din anul 1992 această formă de poluare. De atunci au fost căutate diverse soluții, incluzând trimiterea acestora pe căile ferate pentru a fertiliza terenurile agricole din statul Colorado sau chiar pentru fabricarea de fertilizatori într-o unitate din cartierul Bronx. Aceasta a fost închisă, după ce localnicii s-au plâns de mirosurile pestilențiale. Transformarea deșeurilor în fertilizatori costă aproximativ 100 milioane dolari, confom Primăriei din New York. Sumele care merg către contractori pentru a transporta deșeurile se ridică, de asemenea, la 50 milioane de dolari pe an.

Există și varianta reciclării

Municipalitățile încearcă să găsească soluții care să presupună reciclarea. Spre exemplu, în Washington, cea mai mare parte a biosolizilor sunt transformați în energie termică într-o unitate nouă, investiție care a costat 470 milioane dolari. În Milwaukee, statul Wisconsin, 90% din material este convertit în fertilizatori.

În SUA, 28% dn biosolizi sunt aruncați în gropi de gunoi, 17% sunt incinerați, iar 50% sunt folosiți ca fertilizatori, find aruncați pe câmp. Până în anul 2030, municipalitatea din New York vrea să elimine cu totul cantitatea de deșeuri biologice aruncate la gropile de gunoi.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
new york
alabama
poluare