Compania de salubritate Rosal Grup, fondată de Silviu Prigoană, cu afaceri anuale de peste 200 milioane lei, a cumpărat firma Blueplanet Recycling din București, care transformă deșeurile urbane în combustibili petrolieri și asigură certificate CO2 pentru clienți precum Paravion, Rhenus Logistics, Affidea.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Tranzacția a fost semnată în prima zi lucrătoare a acestui an.
Pe piață din 2013, Blueplanet a fost controlată până la acest moment de Radu Pițurlea, care a fondat firma după ce a încheiat studiile în SUA.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aceasta este și membru în board-ul companiei care operează aparthotelul de lux Orhideea Residence&Spa din București și în firma de construcții Concelex, trecându-și în CV și o perioadă de 1 lună ca intern în Banca Națională a României.
Radu Pițurlea
În 2016, firma, cu doar 3 angajați, a avut afaceri de 121.861 lei și un profit net de 57.791 lei.
CITEȘTE ȘI Tranzacție - Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, continuă să cumpere în România: a preluat un trader de gaze din Voluntari cu aproape 9 milioane euroEvoluția în puținii ani de activitate a fost una pe trend ascendent, cu afaceri pornite de la 12.150 lei și un profit de doar 2.000 lei, majorate de la an la an.
Conform termene.ro, datoriile totale ale firmei au atins însă 1,7 milioane lei și nu are contracte publice câștigate.
Rosal Grup, înființată în 1994, a fost controlată inclusiv în acte de familia Prigoană. La acest moment, ca acționari figurează doi dintre avocații companiei, Dan Găman (52%) și Cătălin Manciu (20%), alături de Gheorghe Minea (10%) și Bogdan Niculescu (18%).
CITEȘTE ȘI Grupul elvețian Georg Fischer, cu vânzări de peste 3 miliarde euro, a semnat cumpărarea Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești, tranzacție anunțată în vară de Profit.roPrintre administratori se află Silvius Prigoană, unul dintre fiii omului de afaceri.
În 2011, atunci parlamentar PDL, omul de afaceri Silviu Prigoană afirma că nu mai este proprietar al Rosal Grup, în contextul în care parlamentarilor le este interzis să controleze simultan companii.
În 2016, compania, cu peste 1.600 de angajați, a avut afaceri de 222,8 milioane lei și un profit net de 23,5 milioane lei, cu 202 contracte câștigate prin SEAP în intervalul 2007-2016, majoritatea prin cumpărare directă.
Conform termene.ro, datoriile totale însumau 195,5 milioane lei.
Rosal Grup are puncte de lucru în București, Urziceni, Ploiești, Cluj-Napoca, Luduș, având la acest moment peste 2.200 de angajați și deservfind în principal primării.