SUA anunță vești bune cu locurile de muncă. Mult peste așteptări

SUA anunță vești bune cu locurile de muncă. Mult peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:54

Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani a crescut în septembrie, iar rata șomajului a scăzut până la 4,1%, ceea ce sugerează că nu există motive pentru o reducere semnificativă de dobândă din partea Rezervei Federale la ultimele două reuniuni din acest an, transmit AP și Reuters.

Raportul publicat de Departamentul Muncii arată că economia americană a creat 254.000 de locuri de muncă luna trecută, peste cele 159.000 de locuri de muncă înființate în august, și mai mult decât estimau analiștii intervievați de Reuters, care mizau pe aproximativ 140.000 de noi locuri de muncă, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Noi scumpiri la apartamente CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Noi scumpiri la apartamente
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În plus, rata șomajului a scăzut de la 4,2%, până la 4,1%, în timp ce analiștii se așteptau să rămână stabilă la 4,2%.

Cele mai recente date sugerează că multe companii încă sunt suficient de încrezătoare să facă angajări, în pofida presiunii continue a dobânzilor ridicate. Puține firme fac concedieri, deși multe au devenit mai prudente cu angajările.

În septembrie, câștigul mediu orar a crescut cu 0,4%, după un avans de 0,5% în august. De asemenea, ritmul anual de creștere a salariilor a fost de 4% luna trecută, după o expansiune de 3,9% în august.

Consiliul Concurenței amendează un producător străin de pe piața consumabilelor. O companie a denunțat practicile anticoncurențiale pentru imunitate în fața amenzii CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței amendează un producător străin de pe piața consumabilelor. O companie a denunțat practicile anticoncurențiale pentru imunitate în fața amenzii

La reuniunea din 18 septembrie, Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus dobânda de referință cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% și 5%, în linie cu estimările.

„Comitetul a câștigat o mai mare încredere că inflația se îndreaptă în mod sustenabil spre 2% și a apreciat că riscurile în îndeplinirea obiectivelor referitoare la forța de muncă și inflație sunt aproximativ în echilibru”, se arată în comunicatul de la finalul reuniunii Fed de politică monetară.

De asemenea, oficialii Fed au anunțat că până la finalul anului se așteaptă la o nouă reducere a dobânzii cu o jumătate de punct procentual, o nouă reducere de un punct procentual în 2025, și încă o jumătate de punct procentual în 2026, când dobânda ar urma să se situeze la un interval cuprins între 2,75% și 3%.

Marea Britanie: Creșterea economiei în trimestrul doi a fost mai lentă decât s-a estimat anterior CITEȘTE ȘI Marea Britanie: Creșterea economiei în trimestrul doi a fost mai lentă decât s-a estimat anterior

Rata șomajului ar urma să ajungă la 4,4% la finalul anului și să se mențină la acest nivel și în 2025. Creșterea economiei SUA este estimată la 2,1% în 2024 și 2% în 2025, similar cu nivelul previzionat în iunie de Fed.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
sua
locuri de munca