România și Bulgaria, cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE

România și Bulgaria, cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 13:54

Rata locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană s-a situat la 2,4%, în trimestrul doi din 2024, în scădere de la 2,6% în precedentele trei luni și de la 2,9% în perioada similară din 2023, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În perioada aprilie-iunie 2024, cele mai scăzute rate ale locurilor de muncă vacante în rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele erau în România (0,7%), Bulgaria (0,8%), Spania și Polonia (ambele cu 0,9%), în timp ce țările membre cu cea mai ridicată rată a locurilor de muncă vacante au fost Belgia și Țările de Jos (ambele cu 4,4%) și Austria (4%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
 Producția industrială a scăzut CITEȘTE ȘI Producția industrială a scăzut
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În zona euro, rata locurilor de muncă vacante a fost de 2,6% în trimestrul doi din 2024, în scădere de la 2,9% în precedentele trei luni și de la 3,1% în perioada similară din 2023.

Comparativ cu trimestrul doi din 2023, rata locurilor de muncă vacante a crescut în șase state membre UE, a rămas stabilă în trei și a scăzut în 18 țări membre UE. Cel mai sever declin a fost în Germania (minus 1 pp), Austria (minus 0,9 pp) și Suedia (minus 0,8 pp). În România, rata locurilor de muncă vacante a scăzut de la 0,8% în trimestrul doi din 2023 la 0,7% în perioada aprilie-iunie 2024.

Pe sectoare de activitate, în România, rata locurilor de muncă vacante era de 0,7% în industrie și construcții, respectiv de 0,6% în servicii, în trimestrul doi din 2024.

La nivelul Uniunii Europene, rata locurilor de muncă vacante era de 2,2% în industrie și construcții, respectiv de 2,7% în servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
eurostat