Producția industrială a crescut atât în zona euro cât și în Uniunea Europeană, în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021, însă România este statul membru cu cel mai mic avans al producției industriale în ritm anual, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Conform acestor date, producția industrială a crescut cu 2% în zona euro și cu 3% în UE, în ritm anual. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creștere a producției industriale au fost Lituania (20,4%), Polonia (17,8%) și Bulgaria (14,4%). În România, producția industrială a crescut cu 0,6% în luna februarie, după un avans de 0,8% în luna ianuarie, scrie Agerpres.
Creșterea producției industriale în UE s-a datorat în special unei creșteri de 9,6% a producției de bunuri de folosință imediată, în timp ce producția de bunuri de folosință îndelungată a crescut cu 6,3% și producția de energie a crescut cu 4,6%.
În luna februarie 2022 comparativ cu luna ianuarie 2022, producția industrială a crescut cu 0,7% în zona euro și cu 0,6% în Uniunea Europeană. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creștere a producției industriale au fost Italia (4%), Croația (2,7%) și Irlanda (2,4%). În România, producția industrială a scăzut cu 1% de la o lună la alta, după ce în ianuarie a crescut cu 1,8%.
Creșterea producției industriale în UE s-a datorat în special unui avans de 2,4% al producției de bunuri de folosință îndelungată, în timp ce producția de bunuri de folosință imediată a crescut cu 1,7%.
Datele publicate anterior de Institutul Național de Statistică arată că, în luna februarie 2022, producția industrială (serie brută) a crescut față de luna precedentă cu 3,9%. Producția industrială, serie ajustată, a fost mai mică cu 1%. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,6%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a scăzut cu 1%.