Marea Britanie anunță o schimbare majoră a regulilor fiscale pentru a elibera miliarde de lire sterline pentru investiții

Marea Britanie anunță o schimbare majoră a regulilor fiscale pentru a elibera miliarde de lire sterline pentru investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:12

Ministrul de Finanțe al Marii Britanii, Rachel Reeves, a confirmat că intenționează să schimbe regulile fiscale ale țării în bugetul din octombrie, o măsură menită să elibereze miliarde de lire pentru investiții, transmite CNBC.

Aceasta pune capăt săptămânilor de speculații înaintea mult așteptatului prim buget al guvernului laburist, pe care Reeves urmează să îl prezinte pe 30 octombrie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Premierul Keir Starmer a avertizat anterior că bugetul va fi ”dureros” și că guvernul va trebui să facă ”cereri mari” cetățenilor pentru a rezolva ceea ce el numește ”o gaură neagră” în finanțele publice.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii avansează la autostrada Sibiu – Pitești

Scriind în Financial Times joi, Reeves a spus că ”regula sa de investiții” ”va reduce datoria ca proporție din economia noastră”.

Ea a adăugat că această schimbare ”va crea spațiu pentru investiții sporite în structura economiei noastre și va asigura că nu vom asista la scăderile investițiilor din sectorul public planificate de guvernul anterior.”

Reeves nu a specificat exact ce va schimba regula de investiții, dar s-a afirmat că Trezoreria ar putea viza pasivele financiare nete ale sectorului public (PSNFL) în măsurarea datoriei Regatului Unit, în loc de datoria netă a sectorului public.

Măsura PSNFL ia în calcul un spectru mai larg al bilanțului guvernului, inclusiv activele și pasivele financiare, comparativ cu datoria netă a sectorului public.

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă schimbarea regulii fiscale ar viza PSNFL în măsurarea datoriei Regatului Unit.

ULTIMA ORĂ România, împovărată de datorii - Statul va ajunge să plătească dobânzi de aproape 100 miliarde lei pe an. Datoria va trece în premieră o bornă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România, împovărată de datorii - Statul va ajunge să plătească dobânzi de aproape 100 miliarde lei pe an. Datoria va trece în premieră o bornă

Institutul pentru Studii Fiscale, un think tank influent, a declarat pe 30 septembrie că o schimbare a regulilor fiscale pentru a viza PSNFL ar putea oferi guvernului un spațiu suplimentar de până la 50 de miliarde de lire sterline (64,8 miliarde de dolari).

Reeves a confirmat schimbarea regulilor fiscale ale Marii Britanii în timpul unei vizite la reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internațional de la Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
reguli fiscale