Managerii estimează o creștere a activității în construcții și în comerțul cu amănuntul

 Managerii estimează o creștere a activității în construcții și în comerțul cu amănuntul
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:22

Construcțiile și comerțul cu amănuntul vor înregistra o creștere a activității în următoarele trei luni, în timp ce prețurile din aceleași domenii vor avea un trend ascendent, arată rezultatele anchetei de conjunctură publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit sursei citate, în industria prelucrătoare, managerii previzionează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +5%), scrie Agerpres.

Producția națională de automobile a crescut, Automobile Dacia și Ford au produs mai mult CITEȘTE ȘI Producția națională de automobile a crescut, Automobile Dacia și Ford au produs mai mult

În ceea ce privește numărul de salariați, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0%.

De asemenea, la prețurile produselor industriale, în următoarele trei luni, se prognozează o creștere moderată a acestora, cu un sold conjunctural de plus 10%.

În domeniul construcțiilor, estimările realizate în cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2024, se va înregistra o creștere a volumului producției (sold conjunctural +21%), iar numărul de salariați va consemna un salt moderat (sold conjunctural de +8%).

La capitolul prețuri, lucrările de construcții vor înregistra, în următoarele trei luni, o creștere, pe un sold conjunctural de plus 26%.

Datele INS relevă faptul că, în comerțul cu amănuntul, managerii au estimat o tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +20%). Totodată, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra o creștere (sold conjunctural +18%), în timp ce angajatorii prognozează o relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +3%).

În același timp, managerii societăților comerciale estimează o creștere a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%).

Conform estimărilor din luna iunie 2024, la cererea de servicii (cifra de afaceri), se va înregistra o creștere moderată, în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Referitor la numărul de salariați, se prevede relativă stabilitate (sold conjunctural +5%).

În opinia managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată, la un sold conjunctural de plus 11%.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
ins
manageri