India ocupă primul loc în rândul țărilor cu cele mai mari creșteri de PIB estimate pentru următorii 10 ani, datorită investițiilor robuste, creșterii moderate a forței de muncă și nivelurilor scăzute ale datoriei. Rusia va fi printre ele, în schimb Germania și Italia sunt văzute cu minus.
Este de remarcat faptul că investițiile în infrastructură ale Indiei au depășit 100 de miliarde de dolari anual în ultimii trei ani, conform datelor analizate de Profit.ro. Acum se preconizează că India va deveni a treia cea mai mare economie a lumii până în 2027, depășind atât Japonia, cât și Germania.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Managerul de fonduri speculative Ray Dalio, fondatorul celui mai mare fond speculativ din lume, Bridgewater, analizează în special perspectivele viitoare ale principalelor națiuni, influențate de forțele de pe piața muncii, stabilitatea economică și factorii sociali. În viitor se așteaptă ca multe economii avansate să înregistreze o creștere mai lentă, pe măsură ce se confruntă cu cele mai ridicate niveluri de datorii de la Al Doilea Război Mondial încoace. În același timp, se prognozează că piețele emergente vor înregistra cea mai puternică creștere, datorită creșterii productivității.
Graficul de mai jos prezintă proiecțiile de creștere anualizată a PIB-ului real pe următorii 10 ani, bazate pe analiza din Great Powers Index 2024 realizată de Ray Dalio, citate de Visual Capitalist.
Mai jos sunt prezentate proiecțiile de creștere a PIB-ului real pentru următorul deceniu, pe baza evaluării a 81 de indicatori, inclusiv productivitatea muncii, inovația, obligațiile de datorii și educația.
După cum se observă în tabelul de mai sus, trei din primele cinci țări se află în Orientul Mijlociu, cu Emiratele Arabe Unite pe locul doi, datorită productivității ridicate pe angajat și creșterii puternice a productivității generale.
CITEȘTE ȘI Angajatorii sunt îngrijorați că angajații lor nu sunt suficient de flexibili și nu vor să înțeleagă faptul că piața muncii se schimbă rapidChina ocupă locul patru în clasament, cu o prognoză de creștere anuală a PIB-ului real de 4% în următorii zece ani. Creșterile puternice ale productivității și ratele de creștere mai mari pe angajat, comparativ cu alte economii majore, contribuie la această creștere. Rusia este văzută de Dalio în acest top.
În contrast, Statele Unite se află aproape de coada clasamentului, cu o prognoză de creștere anuală a PIB-ului de 1,4%. Această creștere este constrânsă de nivelurile ridicate ale datoriei, care se situează la 265% din PIB în sectorul non-financiar, iar datoria guvernamentală este de 123% din PIB.
CITEȘTE ȘI Motivele pentru care muncitorii străini sunt preferați chiar și în Delta Dunării. „Păi cum să fie mai buni ai noștri? "În ceea ce privește creșterea viitoare a productivității, SUA se află în jurul mediei economiilor majore. Totuși, un ingredient esențial care alimentează productivitatea Americii -un factor important al creșterii economice - este rolul său în avansarea inteligenței artificiale și inovației tehnologice.