Goldman Sachs și-a redus probabilitatea de recesiune a economiei americane la numai 15%

Goldman Sachs și-a redus probabilitatea de recesiune a economiei americane la numai 15%
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:24

După mai bine de doi ani de frământări colective pe Wall Street cu privire la posibilitatea ca economia Statelor Unite să se împiedice, economiștii băncii Goldman Sachs și-au redus probabilitatea de recesiune la doar 15%, pe care economistul șef Jan Hatzius a clasificat-o drept ”o medie necondiționată pe termen lung”, transmite CNBC.

Creșterea zdrobitoare a numărului de locuri de muncă în septembrie, de 254.000, și o mișcare în scădere a ratei șomajului au servit drept catalizator pentru ca Goldman Sachs să renunțe aproape la șansa unei contracții, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România CITEȘTE ȘI FOTO Statele Unite anunță aprobarea provizorie a vânzării sistemelor radar Sentinel către România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Cu o creștere surprinzătoare a numărului de locuri de muncă de 254.000, lunile anterioare revizuite mai sus și ocuparea forței de muncă în gospodării, de asemenea, solidă, acum estimăm o tendință de bază a creșterii locurilor de muncă de 196.000, cu mult peste estimarea noastră anterioară de 140.000 și cu puțin peste ”pragul de rentabilitate”, estimat la  150-180 de mii”, a scris Hatzius într-o notă a clientului.

”Rezultatul este că presiunea fundamentală ascendentă asupra ratei șomajului s-ar putea să se fi încheiat, printr-o combinație de creștere mai puternică a cererii de muncă și creștere mai slabă a ofertei de muncă (din cauza încetinirii imigrației)”, a adăugat el.

Reviziuirea efectuată de Goldman Sachs vine într-un moment important, în timp ce Rezerva Federală are în vedere următoarele mișcări în politica monetară.

Înainte de raport, traderii pariau că Fed ar putea să repete reducerea ratei dobânzii de 50 de puncte de bază, jumătate de punct procentual, din septembrie, înainte de sfârșitul anului.

FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii. Vor avea aproape 40 de tuneluri

Dar așteptările s-au schimbat acum, iar Goldman este de acord cu așteptările pieței că ”următoarele câteva întâlniri” vor consta în reduceri de 25 de puncte de bază.

”Dacă oficialii Fed ar fi cunoscut datele ulterioare, probabil că ar fi optat pentru o reducere de 25 de puncte de bază pe 18 septembrie. Dar asta nu înseamnă că reducerea de 50 de puncte de bază a fost o greșeală”, a spus Hatzius, adăugând că Fed ”a întârziat să înceapă” reducerea astfel încât mișcarea mai mare să apropie dobânda fondurilor federale de regulile de politică referitoare la locul în care ar trebui să stea lucrurile, având în vedere condițiile economice actuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
sua
economie