Încrederea în economia zonei euro a revenit pe creștere

Încrederea în economia zonei euro a revenit pe creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:28

Încrederea investitorilor în zona euro a crescut neașteptat în octombrie, după trei luni de declin consecutiv, sporind așteptările în ceea ce privește evoluția din următoarele luni, arată rezultatele unui studiu publicat de Comisia Europeană, transmite Reuters.

Indicele Sentix privind încrederea în economie a fost de minus 13,8 puncte în octombrie, comparativ cu minus 15,4 puncte luna precedentă, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de 15,9 puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
INS: În trimestrul II, o gospodărie a avut în medie venituri de 8.210 lei și cheltuieli de 6.920 lei CITEȘTE ȘI INS: În trimestrul II, o gospodărie a avut în medie venituri de 8.210 lei și cheltuieli de 6.920 lei
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pe fondul reducerii dobânzilor de către BCE și al măsurilor de stimulare anunțate recent în China, indicele privind așteptările investitorilor a fost de minus 3,8 puncte în octombrie, față de minus 8 puncte luna precedentă. În schimb, indicele privind actuala situație din zona euro a coborât la minus 23,3 puncte în octombrie, de la minus 22,5 puncte luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din acest an, scrie Agerpres.

"Tendința economică descedentă a fost deocamdată oprită. Economia zonei euro încearcă din nou să găsească un mod de a ieși din recesiune / stagnare", se arată în comunicatul Sentix.

Datele arată că încrederea în economia Germaniei, cea mai mare din UE, a crescut în octombrie, pentru prima dată din iunie, la minus 31,5 puncte, de la minus 34,7 puncte în septembrie, chiar dacă indicele privind actuala situație rămâne aproape de cel mai redus nivel din acest an.

Studiul a fost realizat în perioada 3-5 octombrie, în rândul a 1.150 de investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie