România, cea mai mare scădere din UE a producției de servicii

 România, cea mai mare scădere din UE a producției de servicii
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:55

România a consemnat cel mai sever declin al producției de servicii în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu o scădere de 1,6% în luna iulie comparativ cu luna precedentă, în condițiile în care, în UE producția de servicii a crescut cu 1,2% iar în zona euro avansul a fost de 1%, conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii, în iulie comparativ cu luna precedentă, au fost înregistrate în Danemarca (8,6%), Polonia (3,4%), Italia și Slovenia (ambele cu 1,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 1,6%), Grecia (minus 1%) și Letonia (minus 0,3%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO&FOTO Umbrărescu se pregătește să deschidă toate loturile unei autostrăzi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu se pregătește să deschidă toate loturile unei autostrăzi
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 2,3% pe segmentul "transport și depozitare", cu 2,2% la activitățile profesionale, cu 1,7% la serviciile administrative și de asistență, cu 1,4% pe segmentul "informare și comunicare" și pe segmentul serviciilor de cazare și alimentație publică, cu 0,5% la activitățile imobiliare.

În iulie 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, producția de servicii a crescut cu 2,6% atât în Uniunea Europeană cât și în zona euro.

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii, în iulie 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, au fost înregistrate în Malta (13,6%), Polonia (9,4%) și Lituania (8,8%), iar cel mai sever declin în România (minus 9,3%), Grecia (minus 6,4%) și Austria (minus 4,4%).

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 5% pe segmentul "informare și comunicare", cu 2,9% pe segmentul "transport și depozitare", cu 2,7% la activitățile profesionale, cu 2,2% la serviciile administrative și de asistență, cu 0,9% pe segmentul servicii de cazare și alimentație publică, cu 0,5% la activitățile imobiliare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
servicii