Guvernul suplimentează cu 4 miliarde lei fondurile pentru PNDL, programul Anghel Saligny și infrastructură

Guvernul suplimentează cu 4 miliarde lei fondurile pentru PNDL, programul Anghel Saligny și infrastructură
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 18:27

Guvernul alocă aproape 4 miliarde lei pentru suplimentarea bugetelor pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România.

Pentru Ministerul Dezvoltării sunt alocate 2,56 miliarde lei, în vederea susținerii investițiilor din programele Anghel Saligny, programele Companiei Naționale de Investiții și Programele Naționale de Dezvoltare Locală 1 și 2.

Ciolacu spune că a luat, ca și Ponta, meditații de la Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Șeful Executivului a primit sfaturi și de la Mugur Isărescu CITEȘTE ȘI Ciolacu spune că a luat, ca și Ponta, meditații de la Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Șeful Executivului a primit sfaturi și de la Mugur Isărescu

Astfel, 210 milioane lei sunt alocate pentru proiectele aferente PNRR din Valul renovării, 490 milioane lei pentru proiectrele aferente Companiei Naționale de Investiții și 1,86 miliarde lei pentru programele de modernizare a drumurilor și asigurarea infrastructurii de apă-canalizare.

În plus, Guvernul va aloca Ministerului Dezvoltării și 5 miliarde lei sub formă de credite de angajament, tot pentru obiectivele de investiții. Ministerul Dezvoltării, Adrian Veștea, a arătat că banii sunt necesari pentru încheierea contractelor de achiziție publică și a actelor adiționale la contractele în derulare, aferente obiectivelor de investiții realizate prin PNCIPS, respectiv pentru semnarea unor contracte pentru obiective majore de investiții, precum Stadionul ”Gheorghe Hagi”, Stadionul ”Nicolae Dobrin” sau patinoarul de la Sf. Gheorghe, în condițiile în care, în prezent, pentru 220 de obiective de investiții se așteaptă încheierea contractelor de finanțare.

Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește spațiile în care se va muta la Parlament și a mai luat două terenuri în administrare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va primi 600 milioane lei pentru asigurarea cofinanțărilor pentru proiectele de investiții din Programul Operațional Regional, Programul Operațional Dezvoltare Durabilă și Programul Operațional Infrastructură Mare.

Ministerului Transporturilor îi sunt alocate în plus 570 milioane lei pentru investiții la Autostrada Moldovei – Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, Autostrada Transilvaniei – Secțiunea Nadaselu-Poarta Salajului, Autostrada Lugoj-Deva.

Urmărește-ne și pe Google News

 

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
suplimentare
fonduri
pndl
saligny
infrastructură
autostradă
transporturi
dezvoltare
4 miliarde