Germania: Producția industrială a înregistrat un avans neașteptat

Germania: Producția industrială a înregistrat un avans neașteptat
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:20

Producția industrială a Germaniei a crescut în august, oferind speranțe de stabilizare a industriei din cea mai mare economie europeană, după declinul neașteptat înregistrat în trimestrul doi din 2024.

Conform datelor publicate marți de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), producția industrială a crescut cu 2,9% în august față de luna precedentă (când s-a înregistrat un recul de 2,9%), în timp ce analiștii estimau un avans de 0,8%. Creșterea a fost determinată de industria auto, conform Destatis, citat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Stadiul lucrărilor este de peste 80% CITEȘTE ȘI ANUNȚ Când va fi deschisă Centura de Est a Aradului. Stadiul lucrărilor este de peste 80%
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Un indicator mai puțin volatil arată că în perioada iunie-august 2024 comenzile industriale au scăzut cu 1,3% față de precedentele trei luni.

În august, producția de motoare de vehicule, remorci și semi-remorci a urcat cu 19,3% față de luna precedentă (când s-a înregistrat un declin de 8,2%). În industrie – excluzând energia și construcțiile – s-a înregistrat un avans de 3,4%. Producția de energie a urcat cu 2,3%, iar în construcții s-a înregistrat un avans de 0,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industrie