Germania: Numărul șomerilor a crescut mai mult decât se estima

Germania: Numărul șomerilor a crescut mai mult decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 15:37

Numărul șomerilor în Germania a crescut în iunie mai mult decât se estima, semn că încetinirea celei mai mari economii europene afectează soliditatea pieței forței de muncă, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Oficiul de Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut luna trecută cu 19.000, în timp ce analiștii se așteptau la o cifră de 15.000.

Guvernul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile românești și îi sfătuiește pe românii afectați să solicite despăgubiri CITEȘTE ȘI Guvernul monitorizează zborurile anulate care au legătură cu aeroporturile românești și îi sfătuiește pe românii afectați să solicite despăgubiri

"Slăbiciunea de pe piața forței de muncă continuă. Companiile încă sunt prudente în căutările lor pentru noi angajați", a apreciat Andrea Nahles, președintele Agenției Federale a Muncii, scrie Agerpres

Rata șomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă și populația aptă de muncă, a urcat la 6% în iunie, de la 5,9% în mai, în linie cu estimările analiștilor.

În iunie au fost 701.000 locuri de muncă vacante, cu 69.000 mai puține decât în urmă cu un an, arată datele publicate de Oficiul Federal pentru Muncă.

Numărul șomerilor scade în mod obișnuit în iunie, datorită efectelor sezoniere. Totuși, în ultimii ani, tendința s-a modificat, ca efect al pandemiei și al sosirii refugiaților ucraineni. Dar evoluțiile din acest an sunt cauzate în principal de problemele economice.

"Șomajul a crescut semnificativ în iunie", a avertizat Andrea Nahles.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
șomeri