Germania - Creștere a numărului de șomeri peste estimări

Germania - Creștere a numărului de șomeri peste estimări
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Numărul șomerilor în Germania a crescut mai mult decât se estima în mai, un semn că încetinirea celei mai mari economii europene afectează soliditatea pieței forței de muncă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Oficiul de Muncă (BA) a informat marți că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut luna trecută cu 25.000, în timp ce analiștii se așteptau la o cifră de 10.000, scrie Agerpres.

ChatGPT a picat. Inclusiv utilizatorii din România întâmpină probleme în a-l accesa CITEȘTE ȘI ChatGPT a picat. Inclusiv utilizatorii din România întâmpină probleme în a-l accesa

„Redresarea din primăvară nu a continuat și pe parcursul anului. Încă mai durează până se vor observa îmbunătățirile”, a apreciat Andrea Nahles, președintele Agenției Federale a Muncii.

Rata șomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă și populația aptă de muncă, s-a menținut la 5,9%, în linie cu estimările analiștilor.

În mai au fost 702.000 locuri de muncă vacante, cu 65.000 mai puține decât în urmă cu un an, arată datele publicate de Oficiul Federal pentru Muncă.

Conform analiștilor, numărul profesiilor unde se constată un deficit de forță de muncă calificată a scăzut ușor, fiind afectate 183 de profesii, de la 200. Deficitul de forță de muncă calificată s-a atenuat în domeniul ingineriei și construcțiilor, dar este posibil ca acest trend ar putea să nu continue pe termen lung, avertizează Nahles.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
someri