Fondurile globale de hedging devin tot mai pesimiste, din cauza perspectivelor economice mai dificile

Fondurile globale de hedging devin tot mai pesimiste, din cauza perspectivelor economice mai dificile
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2024

Fondurile globale de hedging au continuat să includă în portofolii investiții care indică așteptări economice pesimiste, în săptămâna încheiată la 1 august, când noi date au stârnit temeri că economia SUA va încetini mai repede decât era anticipat, potrivit unei note a Goldman Sachs adresată clienților, transmite Reuters.

Este a treia săptămână consecutivă în care pariurile fondurilor speculative conform cărora acțiunile vor scădea au depășit adăugarea unor poziții de investiții pe termen lung, a spus Goldman, menționând că a fost adăugată o poziție lungă pentru fiecare 3,3 pariuri scurte, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Noua gamă de mașini electrice dezvoltată de Audi în China, pentru piața chineză, nu va avea sigla sa cu patru inele - surse CITEȘTE ȘI Noua gamă de mașini electrice dezvoltată de Audi în China, pentru piața chineză, nu va avea sigla sa cu patru inele - surse
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Nasdaq Composite a căzut în teritoriu de corecție vineri, după ce datele economice au indicat o încetinire economică mai rapidă decât se anticipase.

În SUA au fost adăugate mai puține locuri de muncă decât era așteptat, cu o săptămână în urmă, iar activitatea de producție a scăzut.

Fondurile speculative și-au redus expunerea în șapte din 11 sectoare globale. Acestea includ sectorul financiar, industrial, imobiliar și energie. Acțiunile din domeniul sănătății au fost, de asemenea, vândute în cel mai rapid ritm din aproximativ un an.

Fondurile speculative au anulat pariurile de risc de câteva săptămâni și vineri au avut cea mai proastă zi din iunie 2022, performanța lor scăzând în medie cu 1,8%, a spus Goldman Sachs într-o notă separată.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri hedging
economie