Elon Musk ar fi lucrat pentru scurt timp ilegal în SUA, în anii 1990

Elon Musk ar fi lucrat pentru scurt timp ilegal în SUA, în anii 1990
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:20

Washington Post a scris că miliardarul Elon Musk, născut în Africa de Sud, a lucrat ilegal în Statele Unite pe parcursul unei scurte perioade din anii 1990, în timp ce își construia un startup.

Publicația a raportat că Musk a sosit în Palo Alto, California, în 1995 pentru a urma cursurile Universității Stanford, dar nu s-a înscris niciodată la programul de studii universitare de acolo. În schimb, el a dezvoltat compania de software Zip2, care a fost vândută în 1999 pentru aproximativ 300 de milioane de dolari, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Jeff Bezos a decis să n-o mai sprijine pe Kamala Harris. Acuzații că miliardarul s-ar fi implicat în politica editorială a Washington Post CITEȘTE ȘI Jeff Bezos a decis să n-o mai sprijine pe Kamala Harris. Acuzații că miliardarul s-ar fi implicat în politica editorială a Washington Post
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Doi experți în legislația privind imigrația citați de Post au declarat că Musk ar fi trebuit să fie înscris la un curs complet de studii pentru a menține o autorizație de muncă valabilă ca student.

Musk nu a răspuns la solicitările de comentarii trimise către patru dintre companiile sale - SpaceX, Tesla, compania de social media X și The Boring Company - și nici avocatul lui Musk, Alex Spiro.

Musk a declarat într-un podcast din 2020 citat de Post: „Am fost legal acolo, dar trebuia să fac muncă de student. Mi s-a permis să fac muncă de sprijin pentru orice”.

Washington Post a citat doi foști colegi ai lui Musk care își amintesc că acesta a primit autorizația de muncă în SUA în 1997 sau în jurul acestui an.

ANUNȚ Intră în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ruta stabilită și data primei curse CITEȘTE ȘI ANUNȚ Intră în circulație primul tren Alstom Coradia Stream, primul nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Ruta stabilită și data primei curse

Musk îl susține pe candidatul republican la președinție Donald Trump în alegerile americane din 5 noiembrie.

De ani de zile, Trump prezintă migranții drept invadatori și infractori, iar în timpul președinției sale 2017-2021 a luat măsuri stricte pentru a reduce migrația legală și ilegală. El promite cel mai mare efort de deportare din istoria Statelor Unite dacă va fi reales.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
ilegal
lucra
sua