Economia SUA dă dovadă de rezistență, cu concedieri reduse și o creștere solidă

Economia SUA dă dovadă de rezistență, cu concedieri reduse și o creștere solidă
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2024

Numărul de americani care au depus noi cereri pentru beneficii de șomaj a scăzut săptămâna trecută, dar oportunitățile de reangajare pentru lucrătorii disponibilizați devin mai puține, un semn că rata șomajului a rămas probabil ridicată în august. Deși piața muncii încetinește, o face într-un mod ordonat, care menține expansiunea economică pe drumul cel bun, potrivit datelor publicate joi, citate de Reuters.

Economia a crescut mai repede decât se credea inițial în al doilea trimestru, alimentată de cheltuielile consumatorilor. PIB-ul a avansat cu 3% în trimestrul trecut, față de intervalul similar val anului trecut, potrivit Departamentului pentru Comerț. Indicatorul a fost reviuit în urcare de la creșterea de 2,8% publicată luna trecută, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Mall-urile se extind puternic în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Mall-urile se extind puternic în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Profiturile corporative și-au revenit, de asemenea, în trimestrul al doilea, contribuind la eliminarea în continuare a temerilor de recesiune.

În timp ce încetinirea pieței muncii poziționează Rezerva Federală pentru a începe să reducă ratele dobânzilor luna viitoare, datele pledează împotriva unei reduceri de 0,50 de puncte procentuale a costurilor îndatorării.

”Narațiunea de aterizare lină a economiep rămâne intactă pentru moment. Profiturile corporative și-au revenit și în al doilea trimestru, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil ca firmele să reducă costurile pentru a-și ajusta numărul de angajați”, a declarat Christopher Rupkey, economist șef la FWDBONDS.

Cererile inițiale pentru indemnizațiile de șomaj de stat au scăzut cu 2.000, până la 231.000, ajustate sezonier pentru săptămâna încheiată pe 24 august.

Economiștii chestionați de Reuters au estimat 232.000 de cereri pentru ultima săptămână.

Cât câștigă angajații din grădinițe și școli private CITEȘTE ȘI Cât câștigă angajații din grădinițe și școli private

Piețele financiare se așteaptă ca Fed să înceapă ciclul de relaxare a dobânzilor luna viitoare, cu o reducere cu 0,25 de puncte procentuale a ratei dobânzii de referință overnight.

Fed și-a menținut dobânda de politică în intervalul actual de 5,25%-5,50% pentru mai mult de un an, după ce a crescut-o cu 5,25 de puncte procentuale în 2022 și 2023.

Acțiunile de pe Wall Street au crescut joi, ca și dolarul față de un coș de valute. Prețurile titlurilor Trezoreriei americane au scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
sua