Cele mai mari probleme cu care se confruntă antreprenorii români sunt deficitul de resurse umane specializate, lipsa unui brand puternic care să ofere notorietate și o garanție a calității, lipsa unui management echilibrat al cash flow-ului și a unor parteneri strategici, precum și accesul limitat la soluțiile de finanțare și consultanță pe care le au marile companii atât la nivel de grup, cât și la nivel local, a afirmat, într-o videoconferință, Dale S. Richards, consultant de business.
"În aceste condiții reale de piață, 'rețeta' pe care o propune în general consultantul financiar este mai degrabă una de tăiere a cheltuielilor, conform abordării europene de criză. Eu le explic și le arăt antreprenorilor, cu exemple, de ce nu e recomandat să conduci o afacere cu instrumente vechi. Aici apare diferența dintre performanță și eșec. Zilele sistemului de conducere autocratic au apus, iar companiile cele mai performante utilizează cu totul alte abordări', a spus Richards.
Acesta a explicat că sunt necesare programe guvernamentale de susținere a antreprenorilor debutanți, precum și rețele create de business angels.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Depinde de lideri și manageri să încurajeze angajații să-și asume riscuri în activitatea lor. Dacă managementul își va schimba filosofia de business într-un timp cât mai scurt, oamenii din companie vor reacționa și lucrurile vor începe să se schimbe, venind în scurt timp și rezultatele benefice pentru afacere", a subliniat el.
În perioada 24 — 26 septembrie 2015, Dale S. Richards va susține o prezentare, la București, în calitate de speaker, la conferința 'The Toolbox Exercise'.
Evenimentul, dedicat antreprenorilor și managerilor români, organizat de Centrul de Etică și Strategii (CES), se va concentra asupra câtorva teme importante pentru cei care conduc afaceri în România.
"Am gândit acest eveniment pentru că înțelegem condițiile în care antreprenorii români își conduc astăzi afacerile și avem încredere că, descoperind ce este valoros în fiecare business, folosind metodele noi ale lui Dale S. Richards, acompaniate de pasiune și determinare, putem avea succes', a explicat Vlad Dragomir, membru fondator al CES.
Evenimentul are și o componentă caritabilă, 5% din încasările brute urmând să fie donate Fundației Mia'S Children.
Dale S. Richards are o experiență de peste 25 de ani în domeniul dezvoltării afacerilor, oferind consultanță de business la peste 150 de companii, pentru care a atras un capital de peste 3 miliarde de dolari. Printre instrumentele folosite de Dale S. Richards se numără utilizarea competențelor de coaching, managementul clienților, programele de loializare, programele proactive de relații cu clienții, măsurarea parametrilor-cheie de performanță a unei afaceri, construirea unui brand, sisteme de succes, valoarea sistemelor recurente, analiza concurenței și impactul acesteia asupra afacerii.
Sursa: Agerpres