Buffett ia măsuri pentru a contracara informații că miliardarul ar sprijini candidați sau investiții

Buffett ia măsuri pentru a contracara informații că miliardarul ar sprijini candidați sau investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:37

Warren Buffett este îngrijorat de creșterea numărului de persoane care își însușesc identitatea lui pentru a profita de numele său, pretinzând pe rețelele sociale că recomandă un produs de investiții sau un candidat politic.

Îngrijorarea sa a fost atât de mare încât compania sa, Berkshire Hathaway, a făcut o mișcare rară, adăugând o declarație pe pagina principală de internet a site-ului său.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit News.ro, declarația spune: ”Având în vedere utilizarea crescută a rețelelor sociale, au existat numeroase afirmații frauduloase cu privire la aprobarea de către dl. Buffett a unor produse de investiții, precum și a unor candidați politici. Dl. Buffett nu aprobă în prezent și nu va aproba în viitor produse de investiții sau candidați politici.”

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Președintele și CEO-ul Berkshire a explicat în detaliu pentru Becky Quick, de la CNBC, spunând: ”Sunt îngrijorat de oameni care se dau drept mine și de aceea am pus această atenționare pe site-ul Berkshire. Nimeni nu ar trebui să creadă pe cineva care spune că le recomand cum să investească sau cum să voteze.”

Jeff Bezos a decis să n-o mai sprijine pe Kamala Harris. Acuzații că miliardarul s-ar fi implicat în politica editorială a Washington Post CITEȘTE ȘI Jeff Bezos a decis să n-o mai sprijine pe Kamala Harris. Acuzații că miliardarul s-ar fi implicat în politica editorială a Washington Post

Declarația lui Buffett vine într-un sezon politic tensionat, cu o cursă prezidențială blocată între vicepreședintele Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump, care a divizat nume mari de pe Wall Street și Silicon Valley, precum Elon Musk, Bill Ackman și Mark Cuban.

The New York Times a relatat marți că Bill Gates o susține în mod privat pe Harris, cu o donație de 50 de milioane de dolari către o organizație nonprofit care îi sprijină candidatura.

Există, de asemenea, o îngrijorare mai amplă cu privire la așa-numitele ”deep fakes” care folosesc inteligența artificială pentru a imita persoane influente în scopuri comerciale sau alte utilizări, imaginea și videoclipurile devenind din ce în ce mai apropiate de realitate datorită progreselor tehnologice.

Pentru cei familiarizați cu punctele de vedere ale legendarului investitor, orice aprobare a unui produs de investiții sau criptomonede de către Buffett ar trezi scepticism, deoarece acesta este cunoscut pentru că respinge bitcoin și recomandă în principal fonduri de indici cu costuri reduse pentru investitorii obișnuiți.

Elon Musk ar fi lucrat pentru scurt timp ilegal în SUA, în anii 1990 CITEȘTE ȘI Elon Musk ar fi lucrat pentru scurt timp ilegal în SUA, în anii 1990

Dar Buffett dorește să se asigure că toată lumea știe că nu ar face niciodată așa ceva. Acțiunile sale au fost declanșate parțial de o falsă aprobare politică pe Instagram, platformă de socializare deținută de Meta Platforms, care i-a fost adusă la cunoștință.

”Nici măcar nu știu cum să intru pe Instagram”, a declarat el pentru CNBC, adăugând că dorește să se asigure că oamenii realizează: ”Orice văd cu imaginea sau vocea mea, pur și simplu nu sunt eu.”

viewscnt
Afla mai multe despre
buffet
informații
candidați
investiții