Anglia și Țara Galilor înregistrează al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009

Anglia și Țara Galilor înregistrează al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Anglia și Țara Galilor au înregistrat luna trecută al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009, au arătat cifrele guvernamentale, reflectând ratele ridicate ale dobânzilor și creșterea costurilor cauzate de inflația ridicată din 2022 și 2023, transmite Reuters, preluată de News.ro.

În iunie s-au înregistrat 2.361 de insolvențe ale companiilor pe o bază ajustată sezonier, a declarat agenția britanică pentru insolvență, cu 17% mai multe decât cu un an în urmă și cel mai mare număr din mai 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare CITEȘTE ȘI Microsoft estimează că pana informatică provocată de sistemul său de operare a afectat circa 8,5 milioane de calculatoare
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Totalul ridicat reflectă parțial o creștere a numărului total de companii.

Procentul companiilor care declară insolvență a fost ușor mai mare la începutul anului 2024 și este cu mult sub ratele din anii de după criza financiară globală din 2008-2009.

Insolvența a scăzut drastic în timpul pandemiei de COVID-19, datorită împrumuturilor de 79 de miliarde de lire sterline (102 miliarde de dolari) acordate firmelor și a opririi cazurilor de insolvență în instanță, care s-a încheiat în aprilie 2022.

”Nivelurile de insolvență cresc din nou, pe măsură ce presiunile istorice ale costurilor continuă, iar companiile se confruntă cu condițiile încă provocatoare, marcate de rate ale dobânzilor persistent ridicate”, a declarat David Hudson, partener de restructurare la FRP Advisory.

VIDEO Penele de curent i-au scos în stradă pe ruși. Rar protest public, în orașul Krasnodar. Guvernatorul dă vina pe caniculă CITEȘTE ȘI VIDEO Penele de curent i-au scos în stradă pe ruși. Rar protest public, în orașul Krasnodar. Guvernatorul dă vina pe caniculă

Banca Angliei a menținut ratele dobânzilor la un nivel maxim al ultimilor 16 ani, de 5,25%, timp de mai bine de un an, iar piețele financiare anticipează doar o reducere lentă a costurilor îndatorării în anul următor, deoarece presiunile inflaționiste subiacente rămân puternice.

Construcțiile, ospitalitatea și comerțul cu amănuntul au fost printre sectoarele cele mai afectate, au spus contabilii.

Insolvența mai mare a apărut, de asemenea, legată de o atitudine mai dură față de datoriile restante ale întreprinderilor din partea autorităților fiscale, administrației locale și furnizorilor.Iunie este, de asemenea, o lună în care sunt datorate de obicei plățile trimestriale ale chiriei.

The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară CITEȘTE ȘI The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară

”Deși piețele datoriilor rămân active, creditorii sunt din ce în ce mai selectivi cu privire la afacerile pe care le susțin”, a declarat Lindsay Hallam, director general senior pentru finanțare corporativă și restructurare la FTI Consulting.

Scoția și Irlanda de Nord - care au legi diferite privind insolvența față de Anglia și Țara Galilor - au raportat o scădere anuală de 4% și, respectiv, o creștere anuală de 13% a insolvenței în iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
număr de insolvențe
companii intrate în insolvență