Rusia a majorat tarifele la import pentru bunurile de consum provenite din ''țările ostile''

Rusia a majorat tarifele la import pentru bunurile de consum provenite din ''țările ostile''
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2024

Rusia a majorat tarifele la import pentru o gamă largă de bunuri de larg consum, inclusiv vin, bere, dulciuri, biscuiți și șampon, produse în țările care susțin sancțiunile impuse Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat vineri seară, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Importurile rusești din țările care au impus sancțiuni Moscovei, din cauza războiului din Ucraina, au scăzut puternic în 2022 și prețul la băuturile alcoolice importate a crescut semnificativ.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO INEDIT Efect al haosului digital CrowdStrike: tichete de îmbarcare în avion scrise de mână cu pixul. Întârzieri, anulări de zboruri și probleme la check-in din cauza penei IT CITEȘTE ȘI FOTO INEDIT Efect al haosului digital CrowdStrike: tichete de îmbarcare în avion scrise de mână cu pixul. Întârzieri, anulări de zboruri și probleme la check-in din cauza penei IT
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Unii producători occidentali au încetat să își mai vândă bunurile în Rusia, însă Moscova a găsit căi ocolitoare prin care să aducă în țară bunuri de larg consum, inclusiv prin scheme opace de import, astfel că destule bunuri de consum din străinătate se găsesc în continuare pe rafturile magazinelor rusești.

Potrivit ordinului guvernamental, tarifele la parfumuri, cosmetice și șampon din Polonia, de exemplu, vor fi echivalente cu 35% din valoarea vamală. De asemenea, tarifele la import pentru tapetul provenit din Lituania, Letonia și Estonia va urca până la 50%.

La vin, tarifele la import vor fi majorate cu până la 20%.

Noile tarife vor intra în vigoare la șapte zile de la data publicării și vor rămâne valabile până la data de 31 decembrie 2024, inclusiv. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tarife import
rusia sancțiuni economice țări ostile