Analist: Economia Chinei trece printr-o ajustare lentă și dureroasă

Analist: Economia Chinei trece printr-o ajustare lentă și dureroasă
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:19

După o serie de date publicate în weekend din China, care au prezentat o perspectivă destul de sumbră pentru economia sa, analiștii și-au redus așteptările pentru creșterea PIB-ului pe întregul an al țării, relatează CNBC.

”Nu au fost multe vești bune în această ultimă rundă de date și acesta a fost modelul din ultimele luni”, a declarat Eswar Prasad, profesor de comerț internațional și economie la Universitatea Cornell, pentru CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Câți bani a facut Selly cu Beach, Please!. Vloggerul divulgă rețeta succesului. Emoțiile cu Travis Scott și povestea cu Wiz Khalifa CITEȘTE ȘI VIDEO Câți bani a facut Selly cu Beach, Please!. Vloggerul divulgă rețeta succesului. Emoțiile cu Travis Scott și povestea cu Wiz Khalifa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

El a spus că ”atât problemele pe termen lung legate de prețurile proprietăților și așa mai departe, cât și problemele pe termen scurt legate de cererea internă în special, în special investițiile private și consumul gospodăriilor, nu s-au descurcat deloc bine”, scrie News.ro.

Prasad a avertizat că perspectivele economice ale Beijingului pentru a doua jumătate a anului sunt acum ”intermitent în roșu, sau destul de aproape de roșu”.

Duncan Wrigley, strateg-șef la Everbright Securities International, a declarat la CNBC că, ”partea pozitivă, s-ar putea spune, având în vedere amploarea acestei mari scăderi imobiliare, ceea ce China  nu a văzut – să spunem, în comparație cu multe alte criză subprime, marea scădere a locuințelor din Japonia – nu ați văzut o criză financiară sistemică în China, sau cu siguranță nu la nivel global.”

”Deci, într-o oarecare măsură, guvernul chinez a reușit să izoleze această mare ajustare a pieței imobiliare de sectorul financiar și să prevină o criză mai mare. Așa că, în schimb, trec prin acest tip de ajustare lentă, dureroasă, erozivă, a adăugat Wrigley.

Jumbo pregătește noi investiții în România. Recent a acuzat înrăutățirea condițiilor de piață. \ CITEȘTE ȘI Jumbo pregătește noi investiții în România. Recent a acuzat înrăutățirea condițiilor de piață. "Situația actuală seamănă cu criza pandemică!"

Datele publicate au arătat că vânzările cu amănuntul, producția industrială și investițiile urbane ale Chinei au crescut în august mai lent decât erau așteptările, toate ratând așteptările economiștilor chestionați de Reuters.

Rata șomajului urban a crescut la cel mai ridicat nivel din șase luni, în timp ce prețurile locuințelor au scăzut în termeni anuali în cel mai rapid ritm din ultimii nouă ani.

Cifrele au fost cele mai recente dintr-o serie de date dezamăgitoare pentru a doua cea mai mare economie a lumii, care a cunoscut o redresare slabă după pandemia de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
economie
china