Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, și-a depus mandatul de directorul general al Regie Naționale a Pădurilor, începând cu data de 21 martie 2016, în cadrul Consiliului de Administrație (CA) al RNP care a avut loc joi.
"Am notificat Consiliul de Administrație ca, începând cu 21 martie, să îmi înceteze contractul de mandat, respectiv în 60 de zile, conform OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Consiliul de Administrație a luat act de notificarea făcută azi, iar în această perioadă, până pe 21 martie, să poată să organizeze proceduri de determinare a directorului general, urmând ca în 30 de zile să numească un nou director. Consiliul a fost de acord cu încetarea contractului de mandat, conform OUG 109", a declarat Adam Crăciunescu.
Ministrul Mediului a semnat miercuri un ordin de revocare a șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor. Anunțul a survenit în contextul în care industria forestieră reclamă prețurile mari pe care Romsilva le practică la licitațiile din acest an.
CITEȘTE ȘI Situație aparent hilară: Celebrul constructor de drumuri Tel Drum se apucă de vânătoareJoi, ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, a precizat că Ministerul Mediului nu este vinovat pentru prețurile practicate la masa lemnoasă, iar revocarea lui Adam Crăciunescu din Consiliul de Administrație al Romsilva a fost o coincidență și nu are legătură cu nemulțumirile din piață.
”Decizia de a-l revoca pe domnul Crăciunescu din Consiliul de Administrație are la bază un motiv simplu, deși nu a fost o decizie ușoară: cu toată prezumția de nevinovăție, nu este normal ca un om asupra căruia există suspiciuni să rămână într-o poziție, pentru că acest lucru se resfrânge și asupra Romsilva”, a menționat ministrul Mediului.
În prezent, Romsilva mai administrează circa 3,2 milioane de hectare de fond forestier proprietate publică a statului, respectiv 49% din fondul forestier național, și asigură servicii silvice pentru o suprafață de 1,1 milioane hectare fond forestier proprietate publică a unităților administrativ teritoriale sau privată.
Sursa: Agerpres