Aplicațiile de divertisment au atras aproape patru miliarde de dolari într-un singur trimestru

Aplicațiile de divertisment au atras aproape patru miliarde de dolari într-un singur trimestru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 aug 2024

3,8 miliarde de dolari au cheltuit utilizatorii doar pentru aplicațiile de divertisment în primul trimestru al acestui an, conform unui raport publicat de Appfigures.

De departe cea mai importantă categorie a acestei piețe este cea a aplicațiilor de streaming, care au atras în aceeași perioadă 2,1 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Această categorie, care include aplicații ale unor servicii precum Netflix, Disney+ și Max, a crescut, după scumpirile din ultimii ani, cu 383% față de primul trimestru din 2019 (ultimul prim trimestru dinainte de pandemie).

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
VIDEO Disney a anunțat când lansează Frozen 3 CITEȘTE ȘI VIDEO Disney a anunțat când lansează Frozen 3

Cele mai descărcate aplicații din această categorie au fost, în ordine, Netflix, Prime Video, Max, JioCinema și Disney+.

O altă categorie notabilă este cea a aplicațiilor de „short form video”, precum TikTok. Aceasta a atras 0,9 miliarde de dolari în primul trimestru, crescând față de T1 2019 cu peste 1.500%.

De o creștere cu 191% se bucură și categoria aplicațiilor de streaming pentru muzică, aceasta atrăgând în primul trimestru al anului în jur de 0,6 miliarde de dolari.

Cifrele Appfigures se bazează exclusiv pe plățile mobile, nefiind luate în calcul abonamentele plătite prin intermediul altor dispozitive, precum PC-urile sau device-urile de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
divertisment
netflix
prime video
max
jiocinema
disney+