VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem discuții în SUA și în zona economică MENA

VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem discuții în SUA și în zona economică MENA
scris 19 dec 2024

Aplicația Avocatul Digital, dezvoltată de către sucevenii Călin și Lucian Popescu, care facilitează accesul oricăror persoane la informații juridice, a ajuns în prezent la peste 5.000 de utilizatori în patru luni de la lansarea pe piață.

Modelul de business al aplicației Avocatul Digital este bazat pe subscripție lunară.

„Targetăm atât oamenii care activează în domeniul juridic, cât și studenți la drept pentru că le eficientizează munca și le optimizează procesele din workflow-ul lor și, implicit, câștigă timp și bani. În plus, oamenii de rând vor beneficia de un acces mult mai facil la informații legale. E ca și cum ai avea un asistent juridic virtual în buzunarul tău. Beneficiem de o foarte mare cerere în piață. O mare parte din utilizatorii aplicației sunt juriști sau studenți la drept”, spune, la Profit.ro TV, Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro

Aplicația Avocatul digital, un asistent juridic bazat pe inteligență artificială, este disponibilă pe toate platformele de pe telefon, cât și pe computerul personal

„Prima problemă și cea mai mare pe care am întâmpinat-o a fost reticența oamenilor la tehnologie, dar, în cele din urmă am observat că este o foarte mare cerere în piață de servicii legale și de informații legale.

Iar pe partea de marketing cel mai greu a fost să începem să acomodăm populația România cu ideea de a folosit AI, lumea e încă reticentă și nu are de ce. O colaborare între om și AI e cea mai eficientă.

În domeniul legal cred că cea mai mare problemă ar fi încrederea oamenilor către un avocat digital, un asistent virtual, pentru că practic ca și utilizatori nu știm exact sursa răspunsurilor. Dar, tocmai de asta noi am introdus link-uri către articole relevante pentru fiecare răspuns, adică utilizatorul practic poate verifica fiecare răspuns cu articole relevante din lege”, mai spune Lucian Popescu.

VIDEO Profit.ro TV - Răzvan Szilaghi, Deputy CEO AIC Trucks: O tendință generală în piață este de a reduce consumul. Foarte multă tehnologie care vine inclusiv în zona de camioane grele, subiectul electrificării e tot mai prezent CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Răzvan Szilaghi, Deputy CEO AIC Trucks: O tendință generală în piață este de a reduce consumul. Foarte multă tehnologie care vine inclusiv în zona de camioane grele, subiectul electrificării e tot mai prezent

Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital, adaugă că, și din punct de vedere tehnic, există multiple provocări în dezvoltarea unei astfel de aplicații, mai ales din perspectiva noilor tehnologii precum inteligența artificială, pentru care de cele mai multe ori nu există metodologii sau suport pentru ele.

„Așa că trebuie să inventăm pe parcurs și să ne creăm propriile unelte ca să putem dezvolta în continuare. Pe partea tehnică cred că cea mai mare problemă ar fi comportamentul nedeterminist al modelelor AI. Acest lucru înseamnă că pentru aceeași întrebare primești 2 răspunsuri diferite. Și atunci, partea de testare e foarte grea, îți trebuie algoritmi automați să testeze în masă tot felul de situații pentru a ne asigura că nu se întâmplă ceva greșit”, precizează Călin Popescu.

Cei doi antreprenori au planuri și de a ataca noi piețe în viitorul apropiat atât în Europa, cât și pe alte continente.

„Noi avem un plan foarte bine definit atât pe plan local, cât și internațional. Am făcut infrastructura aplicației în așa fel încât să fie scalată foarte ușor în alte țări. Practic, trebuie doar educat acel robot pe care noi l-am inventat cu legislația țării respective și deja avem discuții în privința asta”, afirmă Lucian Popescu.

„În primele 6 luni vrem să ne concentrăm pe dezvoltarea și îmbunătățirea aplicației în România ca mai apoi să mergem cu aplicația și în alte țări. Deocamdată, pe lângă Europa, avem discuții în SUA și în zona economică MENA (n.red. Middle East and North Africa)”, completează Călin Popescu.

VIDEO Profit.ro TV - Alin Becheanu, ARB: E nevoie să facem schimb de informații mult mai rapid. Până schimbăm noi hârtii, atacatorii au plecat. Dacă totul sună prea frumos, cel mai probabil nici nu este adevărat CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Alin Becheanu, ARB: E nevoie să facem schimb de informații mult mai rapid. Până schimbăm noi hârtii, atacatorii au plecat. Dacă totul sună prea frumos, cel mai probabil nici nu este adevărat

Dezvoltarea aplicației a fost realizată până în prezent din sursele proprii ale celor doi fondatori.

„Plănuim să mai continuăm așa cel puțin câteva luni, dar, pentru partea de scalare internațională încercăm să vorbim cu fonduri de capital de risc și angel investors pentru a avea finanțări suficiente pentru toate oeprațiunile”, mai spune Călin Popescu, adăugând că banii pe care îi vor atrage vor merge în principal către dezvoltarea produsului, marketing și legal.

„Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT”, subliniază Lucian Popescu.

„Industria IT e cumva cheia pentru a putea fi competitivi la nivel internațional. Avem o armată de programatori care lucrează în regim de outsourcing și cred că banii pe care îi primim din aceste activități ar trebui reinvestiți în produse proprii cu care sa fim competitivi pe piața internațională”, adaugă Călin Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian popescu
călin popescu
avocatul digital