VIDEO Profit.ro TV - Alin Bucsai, fondator WeReload: Începând cu 2026 ne dorim să fim un distribuitor de produse eSIM pentru operatorii de telefonie mobilă. Suntem în discuții cu companii din Luxemburg, Franța, Italia

VIDEO Profit.ro TV - Alin Bucsai, fondator WeReload: Începând cu 2026 ne dorim să fim un distribuitor de produse eSIM pentru operatorii de telefonie mobilă. Suntem în discuții cu companii din Luxemburg, Franța, Italia
scris 23 dec 2024

Startup-ul WeReload, care a creat o aplicație pentru achiziționarea de eSIM-uri pentru date mobile în roaming, vizează atragerea unei runde de finanțare, dar și internaționalizarea afacerii.

„Oferim conectivitate la internet în peste 200 de destinații celor care prin abonamentul lor în mod normal nu au roaming-ul inclus. Acest produs se pretează foarte bine în momentul de față celor care pleacă în călătorii, vacanțe lungi, city break-uri sau inclusiv excursii de tip business pentru a participa la un eveniment”, spune, la Profit.ro TV, Alin Bucsai, fondator WeReload, companie care este prezentă în momentul de față și în două programe de accelerare - Rubik Garage în România și un program în Croația.

Aplicația WeReload poate fi descărcată atât pe dispozitivele care folosesc ca sistem de operare iOS, cât și Android.

Urmărește-ne și pe Google News

„Luna trecută am reușit să facem și partea de ecommerce a site-ului nostru și să semnăm primele contracte de tip B2B, printre care se numără platformele Edenred, MyBenefits și UP România, care oferă beneficii extrasalariale angajaților. Am început deja să avem tranzacții de pe urma acestor contracte”, mai spune Alin Bucsai, adăugând că aplicația a ajuns deja la peste 10.000 de descărcări.

„Suntem foarte optimiști. Am reușit să ne validăm ideea, avem tranzacții reale, clienți recurenți. Avem produse pentru 200 de destinații pentru 53 de țări. Clienții noștri vin din 30 de țări din lume. Concurența e mai acerbă în SUA, datorita pieței care e mai ușor avansată, dar, din punct de vedere comercial, suntem acolo ca tarife”, completează acesta.

VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem d CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Lucian Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Dacă am muta puterea din outsourcing în dezvoltarea de produse proprii, am pune România pe harta lumii în domeniul IT / Călin Popescu, co-fondator Avocatul Digital: Pe lângă Europa, avem d

Lipsa fondurilor reprezintă pentru startup-ul WeReload principala provocare în momentul de față, în special pentru a putea realiza o „promovare agresivă” a aplicației.

„Altă provocare ar fi piața, pentru că lumea încă nu știe ce este eSIM. Dar, în următorii 3-5 ani această tehnologie va crește și mai mult și din ce în ce mai mulți operatori de telefonie mobilă vor oferi contracte prin conexiunea eSIM, eliminând astfel cartela SIM standard.

Apoi, o provocare este și scepticismul, frica de nou și comoditatea în cazul utilizatorului. Am început deja să explicăm consumatorilor ce este un eSIM, cum funcționează, facem articole lunare”, precizează Alin Bucsai, adăugând că aplicația a fost dezvoltată până în prezent din surse proprii.

VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Alexandra Boroș, co-fondatoare SQB Robotics: Ne uităm spre Orientul Mijlociu sau SUA. Vorbim cu potențiali investitori pentru o rundă de finanțare de 250.000 euro

Urmează însă și atragerea unei finanțări, startup-ul aflându-se în discuții avansate pentru o investiție sub forma unui „convertible note“ care ar urma să fie finalizată în februarie 2025.

„În momentul de față suntem parte a unui program de scalare în Europa, care se desfășoară în Zagreb, Croația, prin intermediul căruia avem deja semnat un precontract de finanțare sub forma unui „convertible note“. Ar trebui să primim răspunsul final și banii în cont undeva la sfârșitul lunii februarie. Această finanțare ne va ajuta foarte mult să creștem atât din punct de vedere al numărului de clienți, al tranzacțiilor, dar și al dezvoltării aplicației”, afirmă antreprenorul.

„În 2025 e timpul să scalăm și aici avem 2 direcții – B2C, prin campanii de marketing și promovare, și B2B, unde am vrea să devenim un fel de resealeri. Suntem în discuții cu câteva companii din Luxemburg, Franța, Italia să vedem dacă putem să integrăm produsele noastre în platformele lor. Ne dorim ca începând cu 2026 să fim un distribuitor de produse eSIM pentru operatorii de telefonie mobilă”, completează acesta.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alin bucsai
wereload