Profilul și nevoile generației Z sunt cu totul diferite față de generația anterioară atât în ceea ce privește viața personală, cât și cea profesională, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Monica Florea, CEO UP Generation, un program de mentorat pentru tineri și adolescenți.
„Tinerii își doresc să aibă succes, să câștige bani, uneori cu ușurință, să-și găsească echilibrul între viața personală și cea profesională, flexibilitate, libertate, să conteze, să li se acorde atenție, bonusuri, să se dezvolte permanent profesional, dar și să învețe”, precizează aceasta.
De altfel, recent, UP Generation în colaborare cu agenția de cercetare de piață MKOR a realizat și un studiu pentru a descoperi care sunt nevoile tinerilor, în special în ceea ce privește activitatea lor profesională.
„Șapte din zece tineri din România își ca școala să îi pregătească cumva pentru viață, să se descurce, să poată să-și găsească un drum și un sens. Asta este principala preocupare a tinerilor, iar dintre ariile pe care ei și le doresc să le studieze sau să le stăpânească educația financiară e cea dintâi opțiune a lor, după care partea de public speaking, comunicare și marketing.
După aceea, există domenii puțin mai aplicate în zona de business. Își doresc să învețe leadership, management, marketing și o mare pondere dintre tineri își doresc și partea asta de IT. Inteligența artificială reprezintă pentru ei o zonă de interes”, spune Monica Florea.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE - Paul Corpadean, co-fondator MedicalCOR: Avem cereri foarte multe în București și Constanța, unde ne gândim să deschidem un centru nou în viitorul apropiat. Avem target să reușim să înlocuim dantura în 24 oreExistă însă o mare diferență între ceea ce livrează sistemul educațional și care este nevoia reală din business, adaugă ea.
„Există o mare prăpastie care se adâncește tot mai mult în ultimul timp și, din păcate, dacă nu vom reuși să construim punți și să venim unii către alții, va fi foarte complicat în perioada ce urmează. În primul rând, mediul de business nu are capacitatea la momentul ăsta să suporte pe de-a-ntregul acest cost al învățării, costul integrării tinerilor, care nu vin pregătiți.
Tinerii nu cunosc nu numai partea de abilități de viață, dar nici partea de profesional, chiar și acolo unde vorbim de licee de specialitate. De ce? Pentru că școala nu are o abordare practică, nu se duce către mediul de business să-și ia de acolo nevoia reală. Și noi din zona de business am mai avut încercări în a merge spre universități, spre a exprima care este dorința noastră, de a aduce tinerii în practică, dar lucrurile nu se întâmplă”, atrage atenția Monica Florea, adăugând că degeaba sunt livrate concepte teoretice, atâta timp cât tinerii nu au posibilitatea să le pună în aplicare, să le integreze și să le simtă valoarea făcându-le, nu doar învățându-le.