Rusia afirmă că înaintează în Harkov, cucerind noi localități. Mii de oameni sunt evacuați de forțele ucrainene

Rusia afirmă că înaintează în Harkov, cucerind noi localități. Mii de oameni sunt evacuați de forțele ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Rusia a susținut, duminică, că avansează în regiunea Harkov, capturând patru localități suplimentare în apropierea graniței, ca parte a ofensivei lansate vineri și care dus la evacuarea peste 4.000 de oameni, relatează AFP, citată de Hotnews. La rândul său, comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat că forțele Kievului se confruntă cu o situație dificilă în regiune.

„Un total de 4.073 de persoane au fost evacuate”, a scris duminică guvernatorul regiunii ucrainene, Oleg Sînegubov, pe rețelele de socializare, a doua zi după ce forțele ruse au revendicat capturarea a cinci sate din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Sondaj Dacia: Câți pietoni se simt în siguranță CITEȘTE ȘI Sondaj Dacia: Câți pietoni se simt în siguranță
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ulterior, ministerul rus al Apărării a raportat capturarea a patru localități suplimentare foarte aproape de graniță - Gatishche, Krasne, Morokhovets și Oleïnikovo - în această regiune care găzduiește cel de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

Sînegubov a declarat că un bărbat de 63 de ani a fost ucis duminică de artilerie în satul Glîboke, iar un bărbat de 38 de ani a fost rănit în Vovceansk, un oraș de graniță care avea o populație de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de ofensiva actuală.

AFP a putut vedea duminică oameni evacuați în apropiere de Vovceansk, majoritatea vârstnici și dezorientați.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia ofensivă harkov
rusia avans harkov
război rusia ucraina
ofensivă rusia