Creștere a sosirilor de turiști în Sofia în primul semestru

Creștere a sosirilor de turiști în Sofia în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Numărul turiștilor sosiți în Sofia, în prima jumătate a acestui an, a crescut cu 12% în ritm anual, până la 580.000, a informat Primăria din capitala Bulgariei citând datele furnizate de sistemul informatic unificat al Ministerului Turismului, transmite BTA, preluată de Agerpres.

Numărul înnoptărilor a depășit 1,3 milioane în primul semestru din acest an, în creștere cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda a venit în România și începe extinderea CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda a venit în România și începe extinderea

Primele cinci țări de unde au provenit cei mai mulți vizitatori sunt: Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie și Turcia, a declarat Anton Penev, directorul companiei municipale de turism. De asemenea, Sofia a atras turiști din Spania, Israel, România, SUA, China, Canada și Australia. Sosirile internaționale au reprezentat aproape 60% din numărul total al turiștilor.

Durata medie a unei șederi a fost de 2,2 zile, iar 80% dintre turiști au stat în hoteluri de trei, patru și cinci stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
turiști bulgaria
turism bulgaria