Barcelona ia o nouă măsură în lupta împotriva turismului excesiv

Barcelona ia o nouă măsură în lupta împotriva turismului excesiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Barcelona va crește taxa turistică pentru pasagerii de croazieră care vizitează orașul pentru mai puțin de 12 ore, a declarat primarul într-un interviu publicat duminică, relatează Reuters, preluată de Hotnews.

Jaume Collboni a declarat că taxa turistică actuală pentru pasagerii de croazieră care fac escală este de 7 euro pe zi, dar nu a precizat cu cât va fi majorată.

Urmărește-ne și pe Google News
Se plafonează prețurile în piața de echilibrare, unde energia electrică a ajuns să coste și peste 15.000 lei/MWh. Autoritățile dau vina și pe Ungaria pentru situația de criză CITEȘTE ȘI Se plafonează prețurile în piața de echilibrare, unde energia electrică a ajuns să coste și peste 15.000 lei/MWh. Autoritățile dau vina și pe Ungaria pentru situația de criză
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Vom propune creșterea substanțială a taxei pentru pasagerii de croazieră cu escală”, a declarat el pentru ziarul El Pais.

„În cazul pasagerilor de croazieră cu escală (mai puțin de 12 ore) există o utilizare intensivă a spațiului public fără niciun beneficiu pentru oraș și un sentiment de ocupare și saturație. Dorim să avem un turism care să respecte destinația”, a mai declarat Collboni.

Anglia și Țara Galilor înregistrează al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009 CITEȘTE ȘI Anglia și Țara Galilor înregistrează al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009

Acesta a afirmat că turiștii, și nu plătitorii de taxe locale, ar trebui să plătească pentru proiectele locale, cum ar fi climatizarea școlilor.

Propunerea va trebui să fie convenită cu guvernul regional catalan, a spus Collboni.

În ultimele săptămâni, activiștii anti-turism au organizat proteste în destinații de vacanță populare din Spania, cum ar fi Palma de Mallorca, Malaga și Insulele Canare, afirmând că vizitatorii fac să crească costurile locuințelor și îi fac pe locuitori să nu își permită să locuiască în centrul orașelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism excesiv
supraturism
taxă turiști
proteste antiturism