Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone pentru a combate amplasarea ilegală de șezlonguri

Plajele grecești afectate de supraaglomerare, verificate cu drone pentru a combate amplasarea ilegală de șezlonguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2024

Localnicii greci sătui de plajele acoperite cu șezlonguri se bazează pe drone și pe o aplicație de raportare a cetățenilor pentru a combate supraaglomerarea, relatează Euronews.com, preluat de G4Media.

Plajele grecești acoperite cu șezlonguri devin o priveliște din ce în ce mai rară, pe măsură ce dronele patrulează pentru a impune noi reguli.

Urmărește-ne și pe Google News
Bangladeshul reduce masiv cota de joburi la stat rezervată familiilor veteranilor războiului de independență, după proteste violente soldate cu peste 100 de morți CITEȘTE ȘI Bangladeshul reduce masiv cota de joburi la stat rezervată familiilor veteranilor războiului de independență, după proteste violente soldate cu peste 100 de morți
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sunt vizate restaurantele, barurile și companiile de închiriere care nu dețin un permis pentru instalarea de scaune pe plajă.

De asemenea, dronele supraveghează unitățile care amplasează scaunele prea aproape de mare – șezlongurile și umbrelele trebuie să fie la cel puțin patru metri de țărm, conform legislației introduse în martie. Aceasta înseamnă că nu mai este permisă închirierea de șezlonguri pe plajele care au o lățime mai mică de patru metri.

Dronele sunt asistate de cetățenii locali prin intermediul aplicației digitale MyCoast, care enumeră unitățile legale și încurajează utilizatorii să raporteze încălcările.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaje supraaglomerate
șezlonguri plaje
drone supraveghere plaje